قبل از شروع هفته اخیر بازارها چنین وضعیتی داشتند؛ بورس بازدهی مثبت 3٫30 درصد، دلار بازدهی مثبت 0٫43 درصد، سکه بازدهی منفی 0٫97 درصد و طلای 18 عیار بازدهی منفی 0٫79 درصد.

به گزارش نسیم اقتصاد، در چنین وضعیتی با توجه به سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی تجارت‌نیوز پیش‌بینی کرده بود: از سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی بر‌می‌آید که بورس همچنان امید به رشد دارد و ارز در انتظار روزهای آرام است و طلاداران آینده امیدبخشی را پیش‌روی خود نمی‌بینند.

 اما در هفته اخیر بازار سهام به دلایل مختلف از جمله نااطمینانی‌های سیاسی از رشد بازماند و ارز با طی کردن روزهای آرام هیچ تغییری را ثبت نکرد و طلا هم طبق پیش‌بینی قبلی بار دیگر یک بازدهی منفی از خود بر جای گذاشت.

 در نهایت بازارها در این هفته چنین وضعیتی را ثبت کردند: دلار بدون تغییر، طلای 18 عیار بازدهی منفی 0٫31 درصد، سکه طلا بازدهی منفی 0٫84 درصد و بورس بازدهی منفی 1٫92 درصد.

 هیچ بازاری در هفته اخیر بازدهی مثبت نداشت.

در این شرایط که هیچ بازاری بازدهی مثبتی نداشته، سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی چه آینده‌ای را برای آنها ترسیم می‌کند؟

 سیگنال‌های سیاسی به بازارها

طی چند روز اخیر اخبار متفاوت سیاسی منتشر شده که احتمالا هر کدام بتوانند به نوعی بر بازارها تاثیری بگذارند.

 صدور روادید برای ورود وزیر امور خارجه و رئیس‌جمهوری ایران به نیویورک، ادعای وزیر امور خارجه امریکا مبنی بر اینکه امریکا به دنبال راه‌حلی صلح‌آمیز در منطقه است، انتشار خبر دیدار احتمالی رئیس‌جمهوری فرانسه با رئیس‌جمهوری امریکا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل برای گفت‌وگو بر سر ایران، اظهارات اخیر رئیس‌جمهوری امریکا مبنی بر اینکه پاسخ به حملات علیه عربستان سعودی درحال‌حاضر ضروری نیست و مذاکرات مجدد هند با امریکا برای از سرگیری واردات نفت از ایران از جمله اخباری است که شاید حاوی سیگنال‌های امیدبخشی برای بازارهای داخلی باشند.

 در عین حال اظهارات تهدیدآمیز امریکا همچنان هم وجود دارد که با واکنش تند وزیر امور خارجه ایران مواجه شد. محمد جواد ظریف گفته است: اقدام نظامی علیه ایران به جنگ تمام عیار منجر می‌شود.

 از سوی دیگر حسن روحانی هم بیان کرده است: با فشار حداکثری مذاکره ناممکن است، امریکایی‌ها اگر به دنبال مذاکره هستند همه فشارها علیه ایران را متوقف کنند. این سخنان درحالیست که اخیرا تحریم‌های امریکا تشدید شد.

 با این حال بلومبرگ در گزارشی نوشت: تحریم‌های جدید امریکا که ترامپ از آنها سخن گفته، نمی‌توانند چیز زیادی بر فشارهای اقتصادی امریکا علیه ایران بیفزایند.(فارس)

 بدین ترتیب به نظر می‌رسد اخبار سیاسی دسته اول بر دسته دوم که حاوی نااطمینانی باشند تا حدی غلبه دارند. حتی پس از شنیده شدن برخی نگرانی‌ها در پی اعلام وضعیت نارنجی در برخی صنایع پتروشیمی، اعلام شد که این وضعیت مربوط به رزمایش‌های نوبه‌ای در حوزه پدافند غیرعامل بوده و ناظر بر احتمال شکل‌گیری تهدید محتملی نیست.(ایسنا)

 سیگنال‌های اقتصادی به بازارها

با توجه به سیگنال‌های سیاسی مورد اشاره اما در بخش اقتصادی چه سیگنال‌هایی قابل مشاهده است؟

 یورونیوز گزارش داده که گروهی از دیپلمات‌های سوئیسی از چند ماه پیش تاکنون به دنبال ایجاد یک کانال بانکی قانونی برای دور زدن تحریم‌های امریکا علیه ایران هستند تا بتوانند از این طریق زمینه ادامه فعالیت عادی شرکت‌های بزرگ دارویی و غذایی این کشور در ایران را فراهم کنند.

 رئیس کل بانک مرکزی هم دو خبر مهم را اعلام کرده، یکی راه‌اندازی عملیات بازار باز در دستور کار بانک مرکزی است و خبر دوم اینکه رشد اقتصادی ایران در بخش غیرنفتی طی بهار امسال مثبت البته در حد 0٫4 درصد شده است.

 این سیگنال‌های مثبت برای بازار سهام و منفی برای بازار ارز و طلا درحالیست که در هفته اخیر نرخ بهره در امریکا دوباره کاهش یافت. خبری که بر روند نرخ طلای جهانی اثر گذاشت و معامله‌گران طلا را بیشتر از قبل محتاط کرد.

 بدین ترتیب در روزهایی که به نظر می‌رسد نرخ ارز و طلا تحت فشار عواملی برای کاهش ارزش هستند بازار سهام همچنان چشم‌انداز مناسبی با توجه به سیگنال‌های اقتصادی و سیاسی هفته اخیر دارد. با این حال اگر روند اخبار سیاسی این هفته نیز به مانند هفته گذشته باشد احتمال رفتاری مشابه هفته قبل توسط بورس قابل پیش‌بینی است. همچنین شاید گروه پتروشیمی‌ها در بورس روزهای سختی را در هفته پیش‌رو داشته باشند.

منبع: تجارت نیوز

لینک کوتاه
پیش‌بینی بازار طلا دلار بورس

اخبار مرتبط

نظرات شما