عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز می‌خواهیم با وجود روشن بودن تجربیات قبلی، اقتصاد را به شکل دستوری و دولتی کنترل کنیم غافل از اینکه بازار پویاست و یک دخالت اشتباه به التهاب در بازار دامن می‌زند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علی ابراهیمی، با اشاره به اینکه اقتصاد یارانه‌ای و دولتی از مشکلات اساسی بخش کشاورزی است اظهار کرد: آنچه در کشور تحت عنوان نوسان قیمتی مردم را در یک سردرگمی قرار داده است، از برخی تصمیم‌های غیرکارشناسی نشات می‌گیرد. امروز می‌خواهیم با وجود روشن بودن تجربیات قبلی، اقتصاد را به شکل دستوری و دولتی کنترل کنیم غافل از اینکه بازار پویاست و یک دخالت اشتباه به التهاب در بازار دامن می‌زند.

ابراهیمی معتقد است که راهی نداریم جز آنکه به قیمت‌های واقعی کالا‌های مختلف از جمله کشاورزی در اقتصادمان تن دهیم، اینکه به محصولی با هدف حمایت از تولیدکننده یارانه می‌دهیم تا ارزان به دست مصرف کننده برسد، اما همان محصول در کشور همسایه دو برابر قیمت دارد، آیا نتیجه‌ای جز ایجاد رانت، قاچاق و بازار سیاه دارد؟

این نماینده مجلس افزود: می‌خواهیم برای حمایت از مصرف کننده و مردم، قیمت حمایتی را برای فلان محصول در نظر بگیریم که همان محصول در خارج از مرز‌های کشور دوبرابر قیمت دارد؛ آیا تولیدکننده وقتی ببیند محصولش در کشور همسایه دوبرابر قیمت خریدار دارد، انگیزه‌ای برای فروش در بازار داخل پیدا می‌کند؟

وی گفت: به این ترتیب باید زمینه را برای واقعی شدن قیمت محصولات فراهم کنیم تا با دونرخی کردن بازار، قیمت نخست نرخ حمایتی و ارزان و قیمت دوم نرخ واقعی، زمینه تشکلی رانت، قاچاق و بازار سیاه را از بین ببریم.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: این مدل حمایت از مصرف کننده و مردم که با تخصیص یارانه همراه بوده، اصلا به آن‌ها نمی‌رسد و تنها واسطه‌ها از تفاوت قیمت‌های دولتی و واقعی سود می‌برند. از این رو باید قیمت‌ها واقعی شود و شیوه صحیح تری را برای حمایت از کشاورزان از جمله ارائه یارانه مستقیم در پیش گرفته شود.

این نماینده مجلس در پاسخ به این پرسش که راهکار شما برای واقعی شدن قیمت‌ها چیست؟ گفت: کم هزینه‌ترین اقدام برای دولت در زمینه واقعی سازی قیمت انواع کالاها، استفاده از ظرفیت‌های بورس و فراهم کردن شرایط برای عرضه کل محصولات در این بازار است.

به گفته ابراهیمی، باید از همان ابتدای تاسیس بورس کالا به طور کامل قیمت محصولات را به این سازوکار می‌سپردیم تا تولیدکنندگان بالادستی و پایین دستی براساس نرخ‌های واقعی اقدام به خرید و فروش مواد مورد نیازشان در بورس می‌کردند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: در شرایط فعلی قیمت بسیاری از کالا‌ها بدون هیچ منطق اقتصادی نوسان می‌کند که باید از همه امکانات کشور کمک گرفت که هم تولید کننده به سود واقعی برسد و هم مصرف کننده زیان نکند و واسطه‌ها از مبادلات حذف شوند که عرضه کالا‌ها در بورس می‌تواند بهترین نسخه برای دوای درد بازار‌ها باشد.

ابراهیمی به مصوبه اخیر کمیسیون اقتصاد دولت برای عرضه و ذرت و جو در بورس اشاره کرد و گفت: ذرت و جو جزء کالا‌های اساسی و مورد نیاز تولیدات پروتینی محسوب می‌شوند و عرضه این دو محصول به همراه عرضه سایر محصولات باید در بورس سرعت بگیرد تا از نابسامانی‌های کنونی در حوزه شفافیت و قیمت خلاص شویم.

نماینده مردم شازند در مجلس معتقد است برای عرضه انواع محصولات در بورس طی این سال‌ها نیز کوتاهی شده و دیگر نباید فرصت را از دست داد به طوری که اگر کالا‌های کشاورزی به شکل مستمر در این بازار عرضه و معامله شوند ظرف سال‌های آینده سود کشاورزان افزایش می‌یابد و شاهد رونق تولید در این بخش خواهیم بود.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان گفت: تولیدکنندگان و حتی واردکنندگان برای اینکه در صحنه رقابت بازار باقی بمانند برای جلب نظر مصرف کنندگان دو اقدام اساسی انجام می‌دهند، یکی تولید باکیفیت و دیگری نگه داشتن قیمت‌ها در نقطه جذاب و تعادلی، اما با توجه به شرایط اقتصادی کشور در ماه‌های اخیر شاهد جولان و بی قاعده بودن این روند‌ها هستیم که بازهم تاکید می‌کنم این موارد با عرضه محصولات در بورس کالا و شفاف شدن همه روند ها، مرتفع می‌شود.

لینک کوتاه
ثبات قیمت‌ها گرو عرضه محصولات بورس

اخبار مرتبط

بورس منفی شد

بورس منفی شد

بازار سرمایه در روز جاری 3737 واحد کاهش یافت و شاخص کل به رقم دو میلیون و 281 هزار واحد رسید. 10 اردیبهشت 1403

بورس ریخت

بورس ریخت

تالار شیشه‌ای در آخرین روز کاری هفته با افت مواجه شد؛ به طوری که شاخص کل با کاهش بیش از 13... 23 اسفند 1402

نظرات شما