عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با تاکید بر اهمیت سهم ماکارونی و تن ماهی در سفره غذای کارگران گفت: اگر دولت با توزیع کوپن، کالاهای اساسی را به طور هفتگی یا ماهانه به گونهای سهمیهبندی کند که هر خانوار به تناسب نیاز خود خرید کند، هم دست دلالان بازار قطع میشود و هم جلو افزایش قیمت برخی کالاها گرفته میشود.
به گزارش
نسیم اقتصاد، علی اصلانی در گفت وگو با ایسنا، توزیع کوپن کالا در شرایط کنونی را ضروری دانست و گفت: جامعه کارگری از نوسانات قیمتی که هر از گاهی در بازار ایجاد میشود در عذاب است و نمونه بارز آن بحث افزایش قیمت برخی اقلام و مواد غذایی مثل ماکارونی و تن ماهی است که چند هفتهای است بازار را به هم ریخته است.
وی ادامه داد: این دو قلم در سبد معیشت خانوارهای کارگری حائز اهمیت بود و سهم بسیاری در سفره کارگران داشت؛ چون امکان تهیه گوشت و فراوردههای پروتئینی برای کارگران سخت شده بود به تن ماهی کفایت میکردند لذا افزایش قیمت این اقلام بیشتر سبد معیشت کارگران و اقشار ضعیف و کم درآمد را تهدید کرده و دولت باید برای حمایت از آنها چاره اساسی بیاندیشد.
اصلانی با بیان اینکه اگر شرایط موجود به همین وضعیت پیش برود ناچاریم سیستم توزیع کوپن را احیا کنیم، افزود: سال گذشته در جریان تعیین دستمزد به شورای عالی کار اعلام کردیم که بستههای حمایتی را در چند نوبت برای کارگران پیش بینی کند ولی متأسفانه کارفرمایان زیر بار نرفتند و دولتیها میگفتند ساز و کار آن آماده نیست در حالی که میخواستیم 100 درصد افزایش مزد بر گردن کارفرمایان گذاشته نشود و دولت هم سهم خود را با توزیع بسته حمایتی بپذیرد.
توزیع کوپن به شرط عرضه بستههای حمایتی به کارگران
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار ابراز امیدواری کرد که توزیع بستههای حمایت غذایی که سال گذشته در چند مرحله انجام شد ادامه یابد و گفت: نگرانی ما این است که اگر کوپن دوباره احیا شود در اختیار سرمایهداران قرار گیرد و کارگران از مزایای آن محروم بمانند لذا با توزیع کوپن به شرطی که بستههای حمایتی برای کارگران توزیع شود موافقیم.
قطع دست دلالان بازار با سهمیهبندی کالاهای اساسی
به گفته این مقام مسئول کارگری توزیع کوپن نوعی سهمیهبندی است و اگر هفتگی یا ماهانه کالاهای اساسی را دولت به گونهای سهمیهبندی و عرضه کند که هر خانوار به تناسب نیاز خود خرید کند، هم دست دلالان بازار قطع میشود هم از تورم و گرانی برخی کالاها جلوگیری میشود.
وی گفت: یکی از مزایای سهمیه بندی این است که جلوی چند نوع نرخی شدن را میگیرد و نظارت را تقویت میکند. متأسفانه بازار عرضه و توزیع و قیمتگذاری در کشور نظارت شده نیست و با این رویه دچار مشکل خواهیم شد.
بستر کارتهای یارانه آماده تبدیل به کوپن الکترونیکی
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در پایان به ساز و کار توزیع کوپن در کشور اشاره کرد و گفت: معتقدم اگر همین کارتهای یارانه به عنوان کارت کوپن الکترونیکی در نظر گرفته شود بهتر است چون هم ساز و کار آن مشخص و آماده است و هم سرپرستان خانوارها شناسایی شدهاند. در حال حاضر 13 میلیون کارگر در کشور مشغول کارند که با خانوادههایشان 53 میلیون جمعیت کارگری را شامل میشوند و لذا اگر از طریق کارتهای یارانه توزیع کوپن صورت گیرد 80 درصد کار شناسایی برای دولت محقق میشود و اعمال نظارت و کنترل به شکل مطلوبتری صورت میگیرد.
زمزمههای اعطای کوپن الکترونیکی سال گذشته در جریان نوسان نرخ ارز و کاهش شدید قدرت خرید خانوارهای کارگری با هدف تأمین کالاهای اساسی شنیده شد که تا ماهها دیدگاه مختلف موافقان و مخالفان را به دنبال داشت. این امر در نهایت به توزیع بستههای حمایت غذایی از سوی دولت منجر شد و گروههای مختلف درآمدی اعم از اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی، کارمندان، بازنشستگان و کارگران در دستور کار قرار گرفتند. کارشناسان حوزه کار با اشاره به هزینه سه میلیون و 760 هزار تومانی سبد ماهانه معیشت کارگران، از دولت خواستهاند سیستم کوپن الکترونیکی را برای حمایت از خانوارهای کارگری و اقشار ضعیف و آسیب پذیر احیا کند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج از عرضه گسترده تمام کالاهای... 31 اردیبهشت 1403
مطابق آمارها، از ابتدای امسال تا پایان بهمنماه امسال 19 میلیون و 469 هزار و 887 تن کالاهای... 12 اسفند 1402
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: کالاهای اساسی برای مصارف مردم در ایام ماه مبارک رمضان و عید... 19 آذر 1402
نظرات شما