جعفر قادری کارشناس اقتصادی با بیان اینکه باید نگاه احساسی کنار گذاشته شود و مجلس می‌بایست به کمک دولت ثبات را در بازار ایجاد کند گفت: همانطور که قدرت خرید کاهش یافته است، باید قدرت خرید کارمندان و قشرهایی که متاثر از نوسانات ارزی است را اصلاح کند و قیمت ها را به گذشته بازگرداند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از الف، فردا (سه‌شنبه 4 دی) لایحه بوجه به مجلس ارائه می‌شود، طبق آئین‌نامه رئیس‌جمهور فرصت دارد تا در صحن علنی پارلمان از لایحه پیشنهادی بودجه سال 98 دفاع کند. محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه وبودجه نیز فردا رئیس‌جمهور را همراهی می‌کند.

پس از ارائه بودجه به مجلس در همان روز متن لایحه در قالب فلش‌کارت‌ در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد. نمایندگان و کمیسیون‌های تخصصی 15 روز فرصت دارند تا لایحه بودجه را مطالعه و پیشنهادات خود را به‌صورت کتبی به کمیسیون‌های تخصصی ارائه دهند.

یکی از موضوعات مهمی که مطرح میشود این است که باتوجه به وضعیت اقتصادی کشور، در بودجه 98 علاوه بر توجه به افزایش حقوق باید موضوع ایجاد ثبات در بازار ارز به صورت جدی پیگیری شود، چراکه عدم توجه به ثبات بازار ارز، معیشت خانوارها حتی با وجود افزایش حقوق را با تضعیف روبه رو می‌کند. بنابراین باید انتظار داشت که رفتار پولی و مالی حاکمیت اقتصادی در سال‌جاری بیش از پیش این محدودیت را مد نظر قرار گرفته شود.

محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفته بود که در بررسی بودجه سال 98 تا اینجا بر اساس افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان تصمیم گرفته و عمل می‌کنیم.

در همین زمینه، جعفر قادری کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با الف، در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت امروز اقتصاد ایران بودجه 98 باید دارای چه شاخص هایی باشد به خبرنگار اقتصادی الف گفت: باید در بودجه 98 نکات مهمی مورد توجه قرار بگیرد، از جمله روند میدان دادن و بسترسازی برای فعالیت بخش خصوصی و غیر دولتی را باید تسریع کند و همچنین بخش عمده موانع طرح واگذاری خصوصی مرتفع شده و طرح های دولتی واگذار شود و در جهت بهبود فضا کسب و کار به صورت جدی راهکار ارائه کند تا مشکلات مرتفع شود.

وی افزود: در بودجه 98 باید دست اندازی به منابع صندوق ملی کم شود و حق و حقوق این صندوق باید کامل پرداخت شود و توسعه ظرفیت‌های داخلی و اتکاء به توانمندی‌های داخلی را تسریع کند.

این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: هدفمندی یارانه‌ها، پرداخت دهک‌های بالای درآمدی را حذف کند و در جهت توسعه‌زیر ساخت‌ها، حمل و نقل عمومی تلاش کند، چراکه کمک به حمل و نقل عمومی در این شرایط می‌تواند نقطه امیدی باشد تا کمی فشارها را بر روی مردم کم کند.

قادری با بیان اینکه دولت باید در بحث تجارت با کشورهای همسایه مراوده داشته باشد و موانع را تسهیل کند، گفت: دولت باید در صنعت پتروشیمی مواد غذایی، صنعت فولاد و صنایعی که در آنها مزیت وجود دارد، کمک کرده و صادرات و واردات را به کشور بازگرداند. همچنین دولت باید در بودجه 98 در ایجاد ثبات در بازار پول و سرمایه گام‌های اساسی را بر دارد، همانطور که قدرت خرید کاهش یافته است، باید قدرت خرید کارمندان و قشرهایی که متاثر از نوسانات ارزی است را اصلاح کند و قیمت ها را به گذشته بازگرداند.

این کارشناس اقتصادی در مورد دیپلماسی دولت در وضعیت فعلی یادآور شد: مسئولین و دولتی‌ها نیز باید دیپلماسی فعالی با کشورهای همسایه در پیش گیرد تا بخشی از موضوع تجارت را بتوانیم حل و فصل کنیم.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که نگاه خانه ملت به لایجه 98 باید چگونه باشد و چه اقدامات کوتاه مدتی میتوانیم انجام دهیم بیان داشت: بنده معتقد هستم که نگاه احساسی باید کنار گذاشته شود و مجلس شورای اسلامی باید به کمک دولت ثبات را در بازار ایجاد کند، و باید اقدامی انجام دهند تا مشکلات تولید کنندگان در کشور حل شود و همانطور که گفتم قدرت خرید بازنشستگان، کارگران و کارمندان افزایش پیدا کند و قیمت کالاها همانطوری که قیمت ارز کاهش یافته است، کاهش دهند.

قادری در پایان افزود: مجلس باید نگان کلان داشته باشد و بودجه را قربانی منفعت نکنند بلکه باید در جهت منافع ملی و منطقه ای گام بردارند و اگر جهت گیری هم وجود دارد باید کلی و به دور از احساس باشد.

لینک کوتاه
بودجه مجلس نگاه کلان کارشناسان اقتصادی

اخبار مرتبط

نظرات شما