معاون وزیر صنعت: نگران تحریم فولاد هستیم
معاون وزیر صنعت در گفتگو با پول نیوز می گوید: تحریم ها هنوز اثری در فروش محصولات فولادی نداشته اما نگران این هستیم که در ماه های آینده در جابه جابی پول با مشکل مواجه شویم، به همین دلیل کمیته مقابله با تحریم ها در ایمیدرو تشکیل شده است.
متولی صنایع معدنی در حالی این نکته را اعلام می کند که خود نیز نگران فروش فولاد و جابه جایی پول حاصل از فروش این محصول است. " نگران این هستیم که در ماه های آینده در جابه جابی پول با مشکل مواجه شویم، به همین دلیل کمیته مقابله با تحریم ها در ایمیدرو تشکیل و هر هفته جلساتی را با فعالان بازار، صادر کنندگان و کارشناسان برای شناسایی راه هایی جدیدی برای دور زدن تحریم ها برگزار می کنیم."
رشد 13.7 درصدی تولید فولاد در ایران
نگاهی به آمارهای تولید فولاد در ایران نشان می دهد که نگرانی های معاون وزیر صنعت چندان هم بیراه نیست . آنگونه که اتحادیه جهانی فولاد در گزارش خود اعلام کرده ایران در پنج ماه اول سال گذشته میلادی 8159 میلیون تن فولاد تولید کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 944 هزار تن افزایش را نشان می دهد. تولید فولاد ایران که در نیمه نخست سال 2015 بالغ بر 16 میلیون تن گزارش شده بود در سال 2016 به 19 میلیون تن افزایش یافته است. رشد 7 /13درصدی تولید فولاد ایران طی نیمه نخست سال 2017 در حالی که تولید فولاد جهان در این دوره تنها 5 /4درصد رشد داشته و به 836 میلیون تن رسیده، نشان از ورود قدرتمند ایران به بازار فولاد است.
قیمت فولاد در ایران ارزان تر می شود
اما متولی معدن و صنایع معدنی در حالی نسبت به تحریم محصولات فولادی ابراز نگرانی می کند که قیمت این محصول در ایران در مقایسه با بازارهای جهانی بسیار ارزان است. برای فهم بهتر این موضوع جالب است که بدانید که بهای 124 تن فولاد برابر با قیمت یک کیلیو گرم طلاست . در حالی است که در بازارهای جهانی یک کیلو گرم طلا تنها معادل 74 تن فولاد است . این آمارها به خوبی نشان می دهد که اگر صادرات فولاد با چالش مواجه شود، تولید کنندگان این محصول مجبورند به قیمت های ناچیزی تولیدات خود را بفروشند.
اتحادیه اروپا پای قول و قرارش می ماند؟
کرباسیان و دیگر دولتمردان و البته فعالان بخش خصوصی این روزها بیشتر از هر زمانی به تصمیمات اتحادیه اروپا چشم دوخته اند و منتظرند ببنید که دیگر شرکای برجام چقدر پای قول و قرار خود می مانند. اما مساله اینجاست که سهم بازارهای اروپایی از محصولات فولادی ایران بسیار ناچیز بوده و بیشتر در قالب ورق فولادی است و بیشترین حجم صادرات ایران به بازار کشورهایی چین و تایلند است.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
چرا صادرات زعفران کاهش یافت؟/ زعفران ایران...
عضو اتحادیه زعفران ضمن اشاره به اینکه آمار کاهش صادرات زعفران به دلیل کاهش سرانه مصرف... 25 آبان 1403
دومینوی چالش فولادسازان ادامه دارد؛ دیروز...
با توجه به شرایط گاز و برق احتمالا واحدهای تولید آهن اسفنجی که از گاز به عنوان منبع اصلی... 14 آبان 1403
صادرات سالانه 700 مترمکعب کاتالیست نفتی...
از مجموع 7 کاتالیستی که در واحد آمونیاک عراق فعالیت دارد، 6 کاتالیست مربوط به یکی از... 2 آبان 1403
گفتگو با دکتر پاک نیاسفیدان در یازدهمین...
30 مهر 1403
گفتگو با مهندس محجوب نژاد، معاون برنامه...
30 مهر 1403
صادرات نفت کوره روسیه افزایش یافت
صادرات محصولات پالایشی روسیه در اوایل اکتبر که فروش نفت کوره به بازارهای خارجی از دیزل... 27 مهر 1403
صادرات برق تجدیدپذیر در ایام غیرپیک آزاد...
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: صنعت تجدیدپذیر از شمول تکالیف دولت آزاد خواهد بود و... 26 مهر 1403
نظرات شما