مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه 88 سد تامین کننده آب شرب کشور وضعیت مناسبی ندارند، گفت: از این تعداد 56 سد در وضعیت بحرانی قرار دارند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایران حمیدرضا جانباز در همایش معاونین عمرانی استانداری‌های سراسر کشور که امروز (17 مرداد) در استانداری کرمانشاه برگزار شد با بیان اینکه 99.5 درصد جمعیت شهری کشور از آب شرب سالم برخوردار هستند، گفت: در بحث فاضلاب نیز 49 درصد جمعیت شهری تحت پوشش هستند.

وی همچنین از برخورداری 85 درصد جمعیت روستایی کشور از آب شرب با کیفیت خبر داد وافزود: بر اساس استاندارد‌های WHO چنانچه افراد در هر 400 مترمربع به آب سالم برسند از آب شرب برخوردارند که با توجه به این شاخص 100 درصد جمعیت روستایی کشور به آب شرب دسترسی دارند، اما ملاک در این زمینه را متناسب با شرایط آبرسانی پایدار شهری در نظر گرفته ایم.

107 شهر کشور در شرایط "تنش آبی"

جانباز به کاهش 31 درصدی بارندگی‌های کشور نسبت به نرم سالانه، گفت: هم اکنون وضعیت 88 سد کشور که وظیفه تامین آب شرب را برعهده دارند، وضعیت مناسبی ندارند.

به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور هم اکنون 56 سد کشور وضعیت بحرانی دارند.

وی از تنش آبی در 107 شهر کشور خبر داد و افزود: این شهر‌ها عمدتا شهر‌های پرجمعیت کشور هستند و هم اکنون 17 میلیون نفر در کشور با تنش آبی مواجه‌اند.

وی با اشاره به مشکلات کیفی آب در برخی نقاط کشور گفت: در حاضر 40 شهر و 700 روستا با تنش کیفی آب مواجه هستند که برخی مربوط به مشکلات نیترات و فلزات سنگین هستند.

اجرای همزمان 114 طرح "آبرسانی" در کشور

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در ادامه از اجرای همزمان 114 طرح آبرسانی در کشور خبر داد و افزود: 27 هزار میلیارد تومان برای تکمیل این طرح‌ها نیاز است، این درحالی است که امسال 1200 میلیارد تومان برای انجام این طرح‌ها اختصاص داده شده و در همین راستا تمرکز ما عمدتا بر تکمیل طرح‌های با پیشرفت بالا است.

جانباز تصریح کرد: 26 طرح با پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد داریم که با همین 1200 میلیارد تومان اعتبار تکمیل می‌شوند.

این مسئول همچنین از اجرای 221 طرح در حوزه فاضلاب خبر داد و افزود: برای تکمیل این تعداد طرح نیز 27 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی افزود: در این حوزه نیز تمرکز بر تکمیل 49 طرح با پیشرفت فیزیکی بیش از 80 درصد گذاشته شده که تکمیل آن‌ها نیازمند تامین اعتبار 3200 میلیارد تومانی است درحالیکه امسال 850 میلیارد تومان اعتبار در این زمینه اختصاص داده شده است.

قیمت "آب" در کشور به صرفه نیست

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در ادامه به قیمت پایین آب در کشور اشاره کرد وافزود: فاصله بسیاری میان قیمت تمام شده آب با قیمت فروش آن در کشور وجود دارد که این فاصله در حال افزایش است.

وی افزود: سال گذشته به ازای تامین هر مترمکعب آب هزار تومان هزینه شده درحالیکه قیمت فروش آب در شهر‌ها به ازای هر مترمکعب 480 تومان است.

جانباز خاطرنشان کرد: وضعیت در این زمینه در روستا‌ها به مراتب بدتر است، چرا که هزینه تامین هر مترمکعب آب روستایی حدود 1100 تومان است و قیمت فروش هر مترمکعب آب روستایی 270 تومان می‌شود که به صرفه نیست.

مدیرعامل آب و فاضلاب کشور در پایان با اشاره به وضعیت مالی نامناسب دولت گفت: باید تلاش کنیم تا در این شرایط از ظرفیت بخش خصوصی بیش از پیش استفاده شود و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور یکی از پیشگامان در این زمینه است.

لینک کوتاه
سد آب هندیجانی آسک

اخبار مرتبط

حال سدها چندان خوب نیست

حال سدها چندان خوب نیست

بر اساس آخرین آمار از وضعیت سدهای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون میانگین حجم آب موجود در... 22 مهر 1403

نظرات شما