در حالیکه روز گذشته عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از بازداشت تعدادی از افراد دخیل در پرونده واردات غیرقانونی خودرو خبر داده بود اما رییس سازمان توسعه تجارت این موضوع را تکذیب کرد. در این شرایط ابهامات در این زمینه ادامه دارد.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، ماجرا از تیر ماه سال گذشته آغاز شد. جایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف ساماندهی واردات خودرو و اجرای دستورالعمل جدید واردات، ثبت سفارش واردات خودرو را از تیر تا دی ماه 1396 متوقف کرد.
ممنوعیت ثبت سفارش واردات خودرو از دی ماه 1396 پایان یافت اما هنوز روزهای سال گذشته به پایان نرسیده بود که اخباری مبنی بر تخلف در واردات خودرو منتشر و آن طور که برخی اعضای انجمن واردکنندگان خودرو اعلام کردند در زمان توقف ثبت سفارش، برخی خودروها به طور غیرقانونی ثبت سفارش و وارد شدهاند.
زمزمههای تخلف در این زمینه ادامه داشت تا اینکه سرانجام حدود سه ماه پیش مجتبی خسروتاج رییس سازمان توسعه تجارت که سازمان متبوعش مسوول صدور مجوز و ثبت سفارش واردات خودرو است، وقوع این تخلف را رسما تایید و اعلام کرد که بیش از 6400 دستگاه خودرو به صورت غیرقانونی ثبت سفارش و وارد شدهاند.
اگرچه در چند ماه اخیر وی و برخی دیگر از مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت تخلف در ثبت سفارش و واردات خودرو را در بازههای زمانی مختلف تایید کردهاند اما خبری از برخورد با متخلفان و معرفی آنها نبود تا اینکه سرانجام دو روز پیش رییسجمهوری شخصا به این پرونده ورود کرده و دو هفته به وزیر صنعت، معدن و تجارت مهلت داد تا متخلفان را شناسایی و به مردم و دستگاه قضایی معرفی کند.
اما گذشت تنها یک روز از دستور رییسجمهوری کافی بود تا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از بازداشت برخی متخلفان این پرونده خبر دهد. قاضیپور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی روز گذشته از بازداشت عوامل متخلف در واردات بیش از 6400 دستگاه خودرو خبر داده و اعلام کرد که "این افراد از درون وزارت صنعت، معدن و تجارت بودهاند که با دسترسی به اطلاعات دقیق و امکانات ویژه توانستهاند به این اقدام دست بزنند".
اگرچه انتظار میرفت با دستور رییسجمهوری و همچنین اظهارات عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ابهامات پرونده واردات غیرقانونی خودرو کمتر شده و متخلفان به مردم معرفی شوند اما رییس سازمان توسعه تجارت در اظهارنظری جدید بازداشت متخلفان این پرونده را تکذیب کرد.
مجتبی خسروتاج در این زمینه اعلام کرد:" شرکتهای متخلف در ثبت سفارش واردات 6400 دستگاه خودرو هنوز از سوی دستگاههای مربوطه اعلام نشده و عوامل آن دستگیر نشدهاند".
در این شرایط با اینکه انتظار میرفت با اعلام خبر بازداشت برخی از افراد دخیل در پرونده واردات غیرقانونی خودرو، بخشی از ابهامات این پرونده برطرف و حقایقی در این رابطه روشن شود اما باز هم ابهام جدیدی به این پرونده اضافه شد بهگونهای که دو مقام مسوول دو روایت متضاد از بازداشت متخلفان در پرونده واردات غیرقانونی خودرو دارند.
در چنین وضعیتی انتظار میرود دستگاههای مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت با توجه به دستور رییسجمهوری مبنی بر شناسایی و معرفی متخلفان این پرونده ظرف حداکثر دو هفته، ابهامات موجود را در این پرونده را برطرف کرده و نسبت به معرفی متخلفان و مافیای فعال در یکی از بزرگترین پروندههای تاریخ واردات خودرو به مردم و دستگاه قضایی، اقدام کنند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
مجوز گرانی خودرو در کارخانه صادر شد که بر اساس آن متوسط افزایش نرخ محصولات ایران خودرو و... 28 آبان 1403
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: با اجرای مصوبه هیات دولت در خصوص واردات خودرو به... 21 آبان 1403
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه موانع واردات خودرو جانبازان بالای 50درصد... 17 آبان 1403
مدیرکل کمرگات کرمان در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایرنا درباره صادرات پسته توسط خودروسازان... 16 آبان 1403
شرکت خودروسازی کیا، مدل جدید خودروی الکتریکی را با ویژگیهای تغییریافته عرضه میکند.... 6 آبان 1403
از دوم آبان ماه، دور تازهای از فروش خودروهای وارداتی آغاز شده؛ نکته مهم اینجاست که پیش... 5 آبان 1403
یک کارشناس بازار سرمایه در رابطه با موضوع احتمال عرضه خودرو در بورس کالا گفت: برای اینکه... 3 آبان 1403
دولت چهاردهم که دیروز اولین بودجه خود را تقدیم مجلس کرد پیشنهاداتی برای نحوه واردات... 2 آبان 1403
نظرات شما