معاون تجارت خارجی توانیر از اولویت‌بخشی به تأمین نیاز داخلی و افزایش واردات برق خبر داد و گفت: در سال‌های اخیر به دلیل اولویت تأمین نیاز داخلی و مدیریت ناترازی، صادرات برق به عراق متوقف شده است. صادرات برق صرفاً در مواقعی که مازاد برق وجود دارد، انجام می‌شود.

به گزارش نسیم اقتصاد، مهرداد اقلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره آخرین وضعیت واردات و صادرات برق اظهار داشت: با توجه به اینکه واردات برق در مواقعی که کمبود برق داخلی وجود دارد انجام می‌شود، در سال های اخیر حجم واردات تحت تأثیر افزایش مصرف داخلی و ناترازی برق و با هدف عبور موفق از پیک تابستان افزایش یافته است.

وی افزود: در مقابل، صادرات برق صرفاً در مواقعی که مازاد برق وجود دارد، انجام می‌شود. این درحالی است که در سال‌های اخیر به دلیل اولویت تأمین نیاز داخلی و مدیریت ناترازی، صادرات برق به عراق متوقف شده است.

معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر درباره اینکه آیا وضعیت تبادل برق تحت تأثیر جنگ و فشارهای منطقه‌ای قرار گرفته است یا خیر؟ توضیح داد: تبادل برق کشور در مجموع تحت تأثیر شرایط منطقه‌ای و محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها و مسائل سیاسی قرار داشته است، اما در جریان جنگ اخیر، واردات برق از کشورهای همسایه متوقف نشد و تلاش شد جریان‌های ضروری تبادل برق استمرار داشته باشد. 

وی تاکید کرد؛ البته شرایط منطقه‌ای و محدودیت‌های داخلی شبکه، به‌ویژه افزایش نیاز مصرف و ناترازی برق، موجب شده است اولویت اصلی تجارت برق کشور در مقطع فعلی، تأمین برق مورد نیاز داخل و افزایش ظرفیت واردات باشد.

اقلیمی درباره تسویه مطالبات ایران از عراق  نیز گفت: بخش عمده‌ای از مطالبات ایران از عراق طی سالیان گذشته به طور کامل تسویه شده است و مذاکرات برای دریافت مطالبات معوقه و استفاده از این منابع ادامه دارد.


لینک کوتاه
صادرات برق عراق

اخبار مرتبط

نظرات شما