معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر از رشد 14 درصدی تأمین برق صنایع در تابستان امسال خبر داد و گفت: اصلاح الگوی مصرف و جابه‌جایی ساعات آبیاری کشاورزی امسال نقش مهمی درکاهش سه‌درصدی مصرف برق در اوج بار تابستان داشت.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از پایگاه خبری توانیر، اکبر حسن بکلو در گفت‌وگویی رادیویی با اشاره به عملکرد صنعت برق کشور در مدیریت پیک مصرف تابستان امسال اعلام کرد:  برای دومین سال پیاپی، مصرف برق در ساعات اوج بار نسبت به سال گذشته سه درصد کاهش یافته است. به گفته او، این دستاورد حاصل همراهی مردم و تلاش شبانه‌روزی همکاران صنعت برق در سراسر کشور بوده و در کنار آن، برخلاف روند معمول، تأمین انرژی به بخش صنعت نیز 14 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

وی با اشاره به هفته دولت گفت که امسال 1450 پروژه صنعت برق با ارزشی بالغ بر 86.8 همت توسط شرکت توانیر و شرکت‌های تابعه در سراسر 31 استان کشور به بهره‌برداری رسیده است. بخشی از این پروژه‌ها شامل 36 ابرپروژه در حوزه خطوط انتقال با احداث حدود 754 کیلومتر مدار خط و سرمایه‌گذاری نزدیک به 35 همت، همراه با ایجاد ظرفیت پستی معادل 5190 مگاولت‌آمپر بوده است. در حوزه شبکه‌های توزیع نیز 147 پروژه با ارزش 48 همت به بهره‌برداری رسیده است.

معاون توزیع توانیر همچنین از افتتاح هفت نیروگاه تولید پراکنده با ظرفیت 52 مگاوات و سرمایه‌گذاری نزدیک به سه و نیم همت خبر داد که با ملاحظات پدافند غیرعامل و امنیت سایبری طراحی شده‌اند تا در شرایط بحرانی نیز خدمات‌رسانی به مردم تداوم داشته باشد.

به گفته او، مجموع این پروژه‌ها نزدیک به 4700 فرصت شغلی مستقیم نیز ایجاد کرده است.

حسن بکلو در تشریح دلایل کاهش مصرف در پیک تابستان، به برنامه‌های مدیریت مصرف در بخش‌های خانگی، صنعتی و کشاورزی اشاره کرد و گفت اصلاح الگوی مصرف و جابه‌جایی ساعات آبیاری کشاورزی نقش مهمی در این کاهش داشته است.

او تأکید کرد که در حوزه صنعت، هدف کاهش مصرف نبوده، بلکه امسال با تلاش صنعت برق، انرژی بیشتری در اختیار صنعتگران قرار گرفته تا چرخ تولید با سرعت بیشتری بچرخد.

در ادامه، معاون توزیع توانیر به رشد چشمگیر نیروگاه‌های خورشیدی اشاره کرد و گفت ظرفیت نصب‌شده این نیروگاه‌ها از 700 مگاوات در ابتدای دولت به حدود 5400 مگاوات رسیده است. تنها در همین هفته نیز حدود 600 مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید، از جمله سایت 95 مگاواتی شمس‌آباد در استان تهران، با حضور رئیس‌جمهور افتتاح شده است.

او از رئیس‌جمهور برای پیگیری مستمر رفع موانع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تشکر کرد.

وی همچنین به اجرای هفتگی مانور سراسری طرح مدیریت هوشمند تلفات انرژی، هر پنجشنبه ساعت 7 صبح، اشاره کرد که با ارتباط برخط با سراسر کشور دنبال می‌شود.

 معاون هماهنگی توزیع توانیر درباره برنامه‌های زمستانی توضیح داد و گفت با کاهش تدریجی مصرف در روزهای آینده، تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها آغاز خواهد شد.

او با اشاره به آسیب‌هایی که دشمن به برخی تأسیسات انرژی کشور وارد کرده، از تلاش همکاران برای جبران این نارسایی‌ها خبر داد و گفت: با ذخیره‌سازی سوخت، مدیریت مصرف و هوشمندسازی شبکه، امید می‌رود در فصل سرد سال نیز ناترازی در تأمین سوخت نیروگاه‌ها و برق مشترکان ایجاد نشود.

وی در پایان از مردم خواست با رعایت الگوی مصرف بهینه، همراهی خود را با صنعت برق کشور ادامه دهند.


لینک کوتاه
تأمین برق صنایع