بورس تهران هفته نخست مرداد را با بازدهی مثبت به پایان رساند. هرچند در آخرین روز معاملاتی بخشی از خوش‌بینی معامله‌گران تحت تاثیر افزایش ریسک‌های سیاسی کاهش یافت اما در مجموع بازدهی هفتگی بازار همچنان مثبت باقی ماند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از اقتصادنیوز، بورس تهران در هفته منتهی به چهارشنبه 7 مرداد 1405، هفته‌ای مثبت و پرنوسان را پشت سر گذاشت. بازار سهام پس از آنکه هفته را با فضایی متعادل آغاز کرد، در دو روز ابتدایی با رشد پرقدرت شاخص‌ها و ورود گسترده نقدینگی همراه شد. هرچند از اواسط هفته شدت تقاضا کاهش یافت و در آخرین روز معاملاتی نیز شاخص کل تحت تاثیر افزایش احتیاط معامله‌گران عقب‌نشینی کرد، اما در مجموع بازدهی هفتگی بازار همچنان مثبت باقی ماند.
 
شاخص کل بورس با افت 33 هزار و 913 واحدی معادل 0.66 درصد در ارتفاع 5 میلیون و 75 هزار واحد ایستاد. در مقابل، شاخص هم وزن با رشد 6 هزار و 255 واحدی معادل 0.44 درصد به سطح یک میلیون و 432 هزار واحد رسید.
 
در پایان این هفته، شاخص کل بورس از سطح 4 میلیون و 884 هزار واحد در پایان هفته گذشته به 5 میلیون و 75 هزار واحد رسید. به این ترتیب، شاخص کل طی هفته 191 هزار واحد معادل حدود 3.9 درصد رشد کرد. شاخص هم‌وزن نیز از یک میلیون و 356 هزار واحد به یک میلیون و 432 هزار واحد رسید و با افزایش 76 هزار واحدی، بازدهی حدود 5.6 درصدی را به ثبت رساند که نشان می‌دهد عملکرد نمادهای کوچک و متوسط در مجموع بهتر از شرکت‌های بزرگ بوده است.

بررسی جریان نقدینگی نیز نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران حقیقی در مجموع هفته خریدار بازار بودند. طی پنج روز معاملاتی، ورود و خروج پول حقیقی به ترتیب شامل ورود 86 میلیارد تومان در شنبه، ورود 6 هزار و 160 میلیارد تومان در یکشنبه، خروج 82 میلیارد تومان در دوشنبه، ورود یک هزار و 603 میلیارد تومان در سه‌شنبه و خروج 2 هزار و 204 میلیارد تومان در چهارشنبه بود.
 
برآیند این ارقام نشان می‌دهد که در مجموع 5 هزار و 563 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار سهام شد؛ رقمی که بیانگر بهبود محسوس اعتماد سرمایه‌گذاران نسبت به هفته‌های قبل است.
 
یکشنبه؛ بهترین روز هفته از نظر تقاضا

بدون تردید، یکشنبه 4 مرداد بهترین روز معاملاتی هفته بود. در این روز، کاهش تنش‌های سیاسی، بازگشایی موفق برخی نمادهای متوقف و ورود 6 هزار و 160 میلیارد تومان پول حقیقی، موج قدرتمندی از تقاضا را وارد بازار کرد.
 
شاخص کل در این روز بیش از 107 هزار واحد رشد کرد و 688 نماد در محدوده مثبت قرار گرفتند. همچنین 542 نماد با صف خرید معاملات خود را به پایان رساندند و اختلاف قابل توجه ارزش سفارش‌های خرید و فروش، برتری کامل خریداران را به نمایش گذاشت.
 
چهارشنبه؛ محتاط‌ترین روز معاملات
در مقابل، چهارشنبه 7 مرداد ضعیف‌ترین روز هفته از منظر جریان تقاضا بود. افزایش نگرانی‌های سیاسی باعث شد بازار با فشار فروش آغاز شود و در نهایت شاخص کل 33 هزار و 913 واحد افت کند. همچنین 2 هزار و 204 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد که بیشترین خروج نقدینگی هفته محسوب می‌شود.
 
البته شرایط بازار در ادامه معاملات بهبود یافت و بخش مهمی از فشار فروش اولیه کاهش پیدا کرد. علاوه بر این، شاخص هم‌وزن برخلاف شاخص کل با رشد 6 هزار و 255 واحدی به کار خود پایان داد و 476 نماد نیز در محدوده مثبت باقی ماندند که نشان می‌دهد فشار فروش عمدتا بر نمادهای بزرگ و شاخص‌ساز متمرکز بوده است.
 
کاهش هیجان خرید، اما حفظ روند صعودی بازار
یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های معاملات این هفته، کاهش تدریجی هیجان خرید پس از جهش قدرتمند ابتدای هفته بود. ارزش معاملات در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه در محدوده 30 هزار میلیارد تومان تثبیت شد، اما همچنان با رکوردهای دوران اوج بازار فاصله داشت.
 
با این حال، روند کلی معاملات نشان داد که جریان نقدینگی همچنان در بازار حضور دارد و سرمایه‌ها میان صنایع مختلف در حال جابه‌جایی هستند. در کنار این موضوع، رشد بیشتر شاخص هم‌وزن نسبت به شاخص کل نیز بیانگر آن است که بخش مهمی از تقاضا به سمت نمادهای کوچک و متوسط حرکت کرده است.
 
بورس تهران هفته نخست مرداد را با بازدهی مثبت به پایان رساند. هرچند در آخرین روز معاملاتی بخشی از خوش‌بینی معامله‌گران تحت تاثیر افزایش ریسک‌های سیاسی کاهش یافت، اما رشد 191 هزار واحدی شاخص کل، افزایش 76 هزار واحدی شاخص هم‌وزن و ورود خالص 5 هزار و 563 میلیارد تومان پول حقیقی نشان می‌دهد که کفه ترازو در این هفته همچنان به نفع خریداران سنگینی کرده است. اگر ریسک‌های سیاسی در روزهای آینده تشدید نشود و ارزش معاملات نیز در سطوح بالاتری تثبیت شود، می‌توان انتظار داشت روند بهبود بازار در هفته آینده نیز ادامه پیدا کند.

لینک کوتاه
سبزپوشی بورس بازار سهام

اخبار مرتبط