مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر آب و فاضلاب شهری و روستایی با تأکید بر لزوم عبور از نگاه صرفاً فنی به مقوله آب، از هنر به عنوان ابزاری اثرگذار برای ارتقای سواد آبی و ترویج فرهنگ سازگاری با کم‌آبی در جامعه یاد کرد.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، جواد حاجیانی در حاشیه بازدید از نمایشگاه هنرهای تجسمی با موضوع آب که با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت نیرو برگزار شد، این رویداد را اقدامی ارزشمند در راستای فرهنگ‌سازی دانست و اظهار کرد: کارشناسان حوزه فنی در وزارت نیرو همواره با خلأ نمایش تصویری مفاهیم پیچیده منابع آب برای درک بهتر مخاطب عام مواجه بوده‌اند؛ لذا بهره‌گیری از زبان هنر برای انتقال پیام‌های این حوزه، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.
 
وی با اشاره به اقلیم خشک و نیمه‌خشک کشور افزود: ما باید با زبان هنر به مخاطبان نشان دهیم که چگونه می‌توان با همین منابع محدود آبی، سازگار شد. آثاری که در این نمایشگاه با محوریت قنات و سنت‌های کهن سقایی به تصویر کشیده شده است، زبان گویای ما در انتقال اهمیت قطره‌قطره آب به جامعه است.
 
حاجیانی تصریح کرد: اگرچه فعالیت‌های فنی نظیر نصب کنتور و مدیریت مصرف ضروری است، اما فرهنگ‌سازی برای «سازگاری با کم‌آبی» باید از مجرای مسائل اجتماعی و هنری بگذرد تا مصرف‌کننده نهایی ارزش واقعی آب را درک کند. برای تحقق این هدف، باید در حوزه‌های نقاشی، خوشنویسی، فیلم، سریال و مستند، سرمایه‌گذاری‌های بسیار بیشتری انجام شود.
 
دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت واگذاری مدیریت منابع آب به تشکل‌های بهره‌برداران تأکید کرد و گفت: اعتقاد راسخ داریم که با سپردن مدیریت و افزایش بهره‌وری آب به دست خود مردم و تشکل‌های آب‌بران، نتایج ملموس‌تری حاصل خواهد شد؛ چراکه ذینفعان واقعی، دلسوزترین حافظان منابع آبی هستند.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای درگیری بیشتر مخاطب عام، باید از ظرفیت‌هایی همچون پخش فیلم‌های کوتاه در سینماها و تئاترها و برجسته‌سازی مفاهیم آب در فضاهای شهری بهره برد؛ چراکه این اقدامات، تلنگری مستقیم و اثرگذار به جامعه برای تغییر رفتار در مصرف آب، به‌ویژه در بخش شرب خواهد بود.

لینک کوتاه
وزارت نیرو مصرف آب

اخبار مرتبط

نظرات شما