طبق اعلام مرکز آمار، بعد از چهار سال روند کاهشی، میزان مصرف گوشت در کشور روند افزایشی طی کرد. طبق آمار میزان عرضه گوشت قرمز در آبان 1404 به نسبت آبان 1403، افزایش 28 درصدی داشته است.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، طبق آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار برای آبان 1404، وزن گوشت قرمز عرضه‌ شده (انواع دام‌ها) در کشور توسط کشتارگاه ها، مجموعا 43 هزار و 47 تن بوده که سهم گوشت گاو و گوساله با 24 هزار و 422 تن (56.7 درصد از کل) بیشتر از باقی انواع دام است.

گوشت گوسفند و بره نیز با 14 هزار و 368 تن، بز و بزغاله با 3262 تن، به‌ترتیب 33.4 درصد و 7.6 درصد را به خود اختصاص داده‌اند و در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.  

طبق آمار میزان عرضه گوشت قرمز در آبان 1404 به نسبت آبان 1403، افزایش 28 درصدی داشته است. به تفکیک نیز تولید گوشت «گوسفندی و بره» نیز 17 درصد، گوشت «بز و بزغاله» 20 درصد، گوشت «گاو و گوساله» 38 درصد و گوشت «گاومیش و بچه‌گاومیش» 60 درصد افزایش یافته است. با این وجود اما عرضه گوشت «شتر و بچه‌شتر» 9 درصد کاهش داشت.

نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان دهنده کاهش مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه‌های رسمی کشور در آبان 1404 نسبت به ماه قبل (مهر) است. این کاهش حدود هفت درصد ثبت شد.

در 12 ماه اخیر بیشترین میزان عرضه گوشت به مهر سال 1404 مربوط است که بیش از 46.1 هزار تن گوشت مصرف شده است. کم‌ترین میزان عرضه گوشت نیز در آذر 1403 ثبت شد که عددی حدود 32.2 هزار تن را نشان می‌دهد.

به طور کلی میزان مصرف گوشت توسط مردم ایران از سال 1400 تا سال 1403 کاهشی بوده است. میزان مصرف گوشت در سال‌های 1400، 1401، 1402 و 1403 به ترتیب حدود 55، 53، 37 و 34 هزار تن بوده است و آمار آبان 1404 نشان می‌دهد روند مصرف گوشت در سال جاری بعد از چهار سال، افزایشی  و معادل 43 هزار تن بوده است.  

 

لینک کوتاه
مصرف گوشت مرکز آمار