قیمت خرید دامدار از گوسفند زنده حدود 380 هزار تومان است، اما قیمت رسمی راسته با استخوان 797 هزار تومان تعیین شده و این رقم در برخی فروشگاه‌های شمال تهران حتی تا 1.6 میلیون تومان نیز بالا می‌رود. این جهش بیش از 320 درصدی عمدتاً به دلالان برمی‌گردد که زنجیره تأمین را انحصاری کرده‌اند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از فارس، امین ملکدار، رئیس اتحادیه گوسفندداران فیروزکوه، از نقش دلالان در گرانی شدید گوشت قرمز انتقاد کرد و گفت: «دلال‌ها گوشت را از دامدار کیلویی 380 هزار تومان می‌خرند و در بازار بالای شهر تهران تا 1.6 میلیون تومان می‌فروشند؛ این سود نامتعارف به بهانه بسته‌بندی و هزینه‌های جعلی است و اگر مدیریت نهاده‌ها و قیمت‌ها را به اتحادیه بسپارند، گوشت باکیفیت بره فقط 850 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.»

ملکدار با اشاره به آمار بازار آبان 1404، توضیح داد: «قیمت خرید دامدار از گوسفند زنده حدود 380 هزار تومان است، در حالی که نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار برای راسته با استخوان 797 هزار تومان و در خرده‌فروشی‌های شمال تهران به 1.6 میلیون تومان می‌رسد؛ این جهش بیش از 320 درصدی عمدتاً به دلالان برمی‌گردد که زنجیره تأمین را انحصاری کرده‌اند.»

وی افزود: «دامداران با افزایش هزینه نهاده‌ها مانند یونجه (از 16 هزار به 30 هزار تومان در دو ماه) و جو (بالای 15 هزار تومان) زیان می‌برند، اما دلالان با انبارداری و حمل‌ونقل جعلی، حاشیه سود 1.2 میلیون تومانی می‌برند؛ اتحادیه با مدیریت 10 میلیون رأس دام سبک، می‌تواند واردات مستقیم ذرت و سویا (70 درصد خوراک) را کنترل کند و قیمت را تثبیت نماید.»


لینک کوتاه
گرانی گوشت دلالان بازار

اخبار مرتبط

نظرات شما