یک اقتصاددان گفت: تجربه بخش ارزی بانک مرکزی و شناخت دقیق آنها از محدودیتها و قیود موجود، به آنها امکان میدهد تا تشخیص دهند که در چه زمانی باید مداخله کنند و تا چه اندازه و گاهی مداخله ضروری نیست اما در شرایط بحران، ضروری است با اخلالگران و افرادی که ممکن است از فضای بحران سوءاستفاده کنند، برخورد جدی شود.
به گزارش
نسیم اقتصاد، کامران ندری - در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بازار ارز در روزهای اخیر، تأکید کرد: نوسانات نرخ ارز حاصل برآیند مجموعهای از عوامل مثبت و منفی است؛ عواملی که برخی از آنها میتوانند به افزایش نرخ منجر شوند و برخی دیگر، جهت بازار را به سمت کاهش قیمتها سوق دهند.
وی گفت: طبیعتا مسائلی مانند آتشبس یا کاهش تنشها در منطقه میتوانند اثر مثبت بر بازار ارز داشته باشند و قیمتها را کاهشی کنند؛ اما در مقابل، نگرانیهایی که نسبت به آینده وجود دارد، بهویژه نگرانیهای سیاسی و اقتصادی، ممکن است به فشار افزایشی بر نرخ ارز منجر شود.
ندری با اشاره به نقش بانک مرکزی در این شرایط، افزود: تجربه بخش ارزی بانک مرکزی و شناخت دقیق آنها از محدودیتها و قیود موجود، به آنها امکان میدهد تا تشخیص دهند که در چه زمانی باید مداخله کنند و تا چه اندازه و گاهی مداخله ضروری نیست و بازار خود بهمرور به تعادل میرسد. اما در مواقع حساس، این ذخایر ارزی بانک مرکزی است که تعیین میکند میزان مداخله چقدر میتواند مؤثر باشد.
به گفته وی اگرچه انتظار جهش در نرخ دلار را نداریم اما در وضعیت فعلی، انتظار معجزه کردن هم واقعبینانه نیست. همین که جهشهای شدید نرخ ارز تا حدی کنترل شود، نشان میدهد اقدامات انجامشده در همین چارچوب قابل دفاعاند.
این اقتصاددان با اشاره به رفتار عمومی مردم در این روزها، بیان کرد: یکی از نکات مثبت این دوره، عدم هجوم مردم به بازار کالاهای اساسی بود؛ اتفاقی که از نظر روانی اهمیت زیادی دارد و نشان میدهد در فضای عمومی جامعه، درجهای از اعتماد به توان مدیریت کشور وجود داشته است.
ندری در ادامه تأکید کرد: واکنش مردم در بحرانها تابع میزان اطمینان آنها به تامین کالاهاست. اگر مردم مطمئن باشند که دولت میتواند نیازهای اساسی را تامین کند، طبیعتا تصمیمات آنها هم عقلانیتر و آرامتر خواهد بود. اما اگر ضعف در مدیریت یا پیامهای نادرست از سوی مسئولان باعث ایجاد نگرانی شود، آنگاه رفتارهای تودهای میتواند وضعیت را پیچیدهتر کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نقش مدیریت در این مقاطع حیاتی است. هم در تأمین ذخایر و هم در استفاده بهموقع از آنها. همچنین ضروری است با اخلالگران و افرادی که ممکن است از فضای بحران سوءاستفاده کنند، برخورد جدی شود. در نهایت، این هماهنگی و انسجام مدیریتی است که میتواند اعتماد مردم را تقویت کند. نمیتوان از مردم انتظار داشت صرفا اعتماد کنند؛ این اعتماد باید ساخته و تقویت شود.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیس کل بانک مرکزی سیاست تثبیت را محور سیاست این بانک در سال جاری اعلام و تاکید کرد: هدف... 19 فروردین 1404
معاون تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی گفت: اعمال محدودیت کمتر برای رشد ترازنامه بانکها... 6 فروردین 1404
یک کارشناس گمرکی ضمن تشریح انواع حقوق گمرکی در سال 1404 گفت: به نظر میرسد سال آینده علاوه... 15 اسفند 1403
به منظور ایجاد سهولت پرداختهای مشتریان شبکه بانکی در ایام پایانی سال جاری زمانبندی... 13 اسفند 1403
رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای متنوع سازی ابزارهای تأمین مالی اقتصاد... 20 بهمن 1403
قائم مقام سابق وزارت جهاد کشاورزی و مشاور امور بازرگانی معاون اول دولت سیزدهم یکی از... 28 دی 1403
معاونت علمی ریاست جمهوری و بانک مرکزی توافق کردند با ایجاد بسترهای نظارتی و حمایتی... 13 دی 1403
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برنامه صادراتی صنعت پتروشیمی برای 1403 را 13 میلیارد... 30 آبان 1403
نظرات شما