دلار در معاملات روز سه‌شنبه بازار جهانی، پس از اعلام آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و ایران توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا که ریسک پذیری سرمایه‌گذاران را تقویت کرد، کاهش یافت.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، پس از چند دور پاسخ موشکی ایران، رسانه‌های منطقه‌ای، صبح سه‌شنبه، خبر دادند که آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی وارد فاز اجرایی شده است.
 
ایران در پاسخ به تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی، در چند دور، چندین موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد.  سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، بامداد سه‌شنبه، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «عملیات نظامی نیروهای مسلح قدرتمند ما برای مجازات اسرائیل تا آخرین دقیقه ادامه یافت».
 
همچنین، در میانه ادعای ترامپ مبنی بر اینکه تا ساعاتی دیگر میان رژیم صهیونیستی و ایران آتش‌بس برقرار می‌شود، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، از وزرای کابینه خواست از اظهارنظر خودداری کنند. 
 
دلار استرالیا که حساس به ریسک است، افزایش یافت و آخرین بار با 0.3 درصد افزایش، 0.6480 دلار معامله شد و دلار نیوزیلند هم با 0.3 درصد افزایش، به 0.5994 دلار رسید.
 
ارز رژیم صهیونیستی شِکِل هم یک درصد در برابر دلار آمریکا افزایش یافت.
 
دلار آمریکا که هفته گذشته از تقاضای امن حمایت شد، در پی انتشار این اخبار به طور کلی کاهش یافت. ارز آمریکا در برابر ین ژاپن، 0.37 درصد کاهش یافت و به 145.60 ین رسید. یورو با 0.12 درصد افزایش به 1.1592 دلار رسید و استرلینگ با 0.11 درصد افزایش، در 1.3541 دلار ایستاد.
 
ین و یورو از کاهش قیمت نفت سود بردند، زیرا اتحادیه اروپا و ژاپن به شدت به واردات نفت و گاز طبیعی مایع متکی هستند، در حالی که آمریکا، صادرکننده بزرگ نفت است.
 
اظهارات میشل بومن، سیاستگذار فدرال رزرو که گفت بانک مرکزی آمریکا  باید به زودی کاهش نرخ بهره را در نظر بگیرد، به موانع صعود دلار افزود. تمایل بومن برای کاهش نرخ بهره، توسط کریستوفر والر، یک مقام دیگر فدرال رزرو، که هفته گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی گفت در نشست ماه آینده نیز کاهش نرخ بهره را در نظر خواهد گرفت، حمایت شد.
 
شاخص دلار آمریکا که روز گذشته بیش از 0.5 درصد کاهش یافته بود، در برابر سبدی از ارزها، دلار تغییر چندانی نداشت و در 98.23 واحد ایستاد.
 
تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در شرکت «آی جی» اظهار کرد: به نظر می رسد که پیش از اظهارات پاول، رئیس فدرال رزرو، شکاف فزاینده ای در میان مقامات هیئت مدیره فدرال رزرو وجود دارد.
 
طبق اطلاعات ابزار دیده بان فدرال CME، اکنون بازارها بیش از 20 درصد احتمال می دهند که فدرال رزرو ممکن است نرخ بهره را در ژوئیه کاهش دهد که بالاتر از 14.5 درصد در روز گذشته است.
 
بر اساس گزارش رویترز، قرار است جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، در مقابل کنگره آمریکا شهادت دهد و تمرکز بر چشم‌انداز نرخ‌های بهره آمریکا خواهد بود.
 
در بازار رمزارزها، بیت کوین بیش از یک درصد افزایش یافت و به 104 هزار و 939 دلار رسید، در حالی که اتر با جهش 2.1 درصدی، به 2 هزار و 397 دلار و 65 سنت رسید که بازتابی از ریسک مثبت بود.
 
 
 
 

لینک کوتاه
آتش‌بس دلار جهانی