عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با اقتصاد 100، با هشدار نسبت به وضعیت نگرانکننده تأمین برق در کشور گفت: ناترازی برق دیگر برای ما مسألهای روشن و مشخص است. سال گذشته در پیک مصرف، کسری برق حدود 17 هزار مگاوات بود. پیشبینیها حاکی از آن است که این عدد امسال به 25 هزار مگاوات برسد؛ رقمی بسیار بالا که معنای آن خاموشی قطعی در تابستان امسال است.
به گزارش
نسیم اقتصاد، مصطفی نخعی نماینده سربیشه و نهبندان استان خراسان جنوبی افزود:ناترازی برق یک شبه ایجاد نشده و حاصل دهها سال سوءمدیریت، تحریمها و عدم برنامهریزی دقیق است. حل این مشکل زمانبر است و نیاز به برنامهریزی دقیق دارد.
محدودیت در توسعه نیروگاههای حرارتی و هستهای
وی تصریح کرد:ما با محدودیت جدی در احداث نیروگاههای حرارتی روبهرو هستیم، چون گاز هم با ناترازی مواجه است. از طرفی، پروژههای هستهای زمانبر هستند. بنابراین تمرکز باید بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، بهویژه خورشیدی و بادی باشد.
ظرفیتهای مغفول مانده در انرژی پاک
این نماینده مجلس ادامه داد: ایران از کشورهایی است که ظرفیت بسیار خوبی در زمینه انرژی خورشیدی و بادی دارد. اگر نهادهای مختلف دولتی بهدرستی عمل کنند، میتوانیم تا پایان برنامه هفتم توسعه (1406)، بخش قابل توجهی از این ناترازی را جبران کنیم.
نقش کلیدی بانک مرکزی و وزارت نیرو
نخعی تاکید کرد:مسئله فقط وزارت نیرو نیست. بانک مرکزی نیز باید در تخصیص ارز به واردکنندگان تجهیزات تجدیدپذیر نقش ایفا کند. همکاری بینسازمانی یک ضرورت است.
عضو کمیسیون انرژی تصریح کرد: بازار بهینهسازی، گواهیهای صرفهجویی، بورس سبز انرژی و سایر مشوقهای قانونی اگر بهدرستی اجرا شوند، میتوانند کشور را نهتنها به تحقق هدف 12 هزار مگاواتی برسانند، بلکه از آن هم فراتر روند. اما اگر این همکاری و همت نباشد، بحران برق هر روز جدیتر خواهد شد.
لینک کوتاه
نظرات شما