مدیر مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور گفت: پیش‌بینی می‌شود هفته آینده یکی از سردترین هفته‌های سال باشد و مصرف گاز به بیش از 680 میلیون متر مکعب برسد که این موضوع موجب گازرسانی کمتر به دیگر بخش ها، از جمله نیروگاه‌ها می‌شود و ضرورت دارد تمامی دستگاه‌ها برای پایداری جریان گاز همکاری‌های لازم را داشته باشند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، مسلم رحمانی در گفت‌وگو  با خبرنگاران افزود: تولید گاز به بیش از 855 میلیون متر مکعب در روز رسیده و حتی در برخی روزها به 860 میلیون متر مکعب نیز افزایش یافته که در نوع خود، یک رکورد محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: با این حال، موج سرمایی که کل کشور را فراگرفته، چالش‌هایی را به وجود آورده است. در برخی روزها، دمای بیش از 20 مرکز استان زیر صفر درجه ثبت شده که این امر باعث افزایش مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جز شده و مصرف روزانه به 600 میلیون متر مکعب رسیده‌است.

به گفته رحمانی، این بدان معناست که تقریباً 70 درصد مصرف گاز به این بخش‌ها اختصاص یافته‌است. هر چه میزان مصرف بالاتر برود، طبیعی است که سایر بخش‌ها با چالش‌هایی مواجه خواهند شد؛ به ویژه گازی که باید به صنایع عمده، شهرک‌های صنعتی و نیروگاه‌ها اختصاص یابد.

وی با بیان این که خطوط قرمز ما پایداری جریان گاز دربخش‌های خانگی و تجاری بوده و برای این کار نیاز است، بیش از 600 میلیون متر مکعب به این بخش‌ها تحویل داده شود، بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود هفته آینده یکی از سردترین هفته‌های سال باشد و مصرف گاز ممکن است به بیش از 680 میلیون متر مکعب برسد.

مدیر مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور در ادامه، افزود: این بدان معناست که حداکثر گازی که به بخش نیروگاهی می شود تحویل داد، به مراتب کمتر از روز گذشته که نزدیک به 120 میلیون متر مکعب بوده، است، ضمن این که وزارت نفت نیز نسبت به سال گذشته، سوخت معادل بیشتری را برای تأمین نیاز نیروگاه‌ها فراهم کرده است.

رحمانی با بیان این که برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در تأمین گاز، نیازمند کاهش مصرف هم در بخش خانگی و هم در بخش تجاری هستیم؛ همچنین مصارف کشاورزی مانند گلخانه‌ها نیز باید مدیریت شوند، تا هدررفت گاز کاهش یابد، افزود: در این مدت، نسبت به سال گذشته به دلیل سرمای زودرس بین 4 تا 6 درجه کاهش دما را شاهد هستیم و میزان مصرف گاز در بخش خانگی به ازای هر یک درجه کاهش دما، حدود 25 میلیون متر مکعب افزایش یافته که معادل یک فاز پارس جنوبی است. بنابراین اگر دمای گرمایش منازل یک درجه کاهش یابد، تقریباً 20 تا 25 میلیون متر مکعب کاهش مصرف خواهیم داشت.

مدیر مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور با بیان این که با توجه به شرایط موجود، همکاری تمامی دستگاه‌ها و مردم ضروری است، عنوان کرد: تمامی پالایشگاه‌ها و ایستگاه‌ها و خطوط انتقال در حال خدمت‌رسانی هستند تا از قطع گاز در هیچ منطقه‌ای جلوگیری شود.همکاران ما در وزارت نفت و نیرو نهایت تلاش خود را برای حفظ پایداری شبکه انجام می‌دهند.

وی اظهار کرد: تجربه نشان داده که هدررفت گاز در برخی صنایع کوچک بسیار زیاد بوده و این موضوع نیازمند اقدام فوری از سوی صاحبان این صنایع است. هر چه بیشتر مصرف اتفاق بیفتد، محدودیت‌های بیشتری برای سایر مصارف مانند پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها ایجاد خواهد شد.

رحمانی در پایان، هشدار داد: پیش‌بینی می‌کنیم اگر مصرف این گونه ادامه یابد، ممکن است برخی نقاط با افت فشار یا قطع جریان مواجه شوند. ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا هیچ منطقه‌ای دچار افت فشار یا قطع گاز نشود.

 

لینک کوتاه
مصرف گاز کشور قطع گاز

اخبار مرتبط

نظرات شما