مدیر انرژی شرکت مهندسی و توسعه نفت با بیان اینکه توجه به مسئولیت ذاتی این شرکت بخش عظیمی از طرح‌های توسعه میدان‌های نفت و گاز کشور را دربرمی‌گیرد، گفت: اقدام‌های مؤثری برای اجرای مدیریت انرژی انجام شده یا در دست اقدام است.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، سام منصورموید درباره همراهی این شرکت با نوآوری‌ها و دستاوردهای حوزه انرژی اظهار کرد: به همین منظور در نخستین اقدام، حسب تبعیت از قوانین و دستورعمل‌های مرتبط با موضوع و پس از عبور از فرآیند گرفتن مشاور، در تیر امسال مراحل اجرای آن در چهار فاز ممیزی انرژی و شناسایی وضع موجود ساختمان‌های ستادی شرکت متن، استقرار مدیریت انرژی، آموزش و فرهنگ‌سازی و سرانجام دریافت گواهینامه ISO50001 تدوین شده که هدف از این استاندارد، توانمندسازی سازمان برای پیاده‌سازی سیستم‌ها و فرآیندهای لازم برای بهبود مستمر عملکرد انرژی، شامل کارایی، کاربری و مصارف انرژی است.

وی درباره استقرار مدیریت انرژی در ساختمان‌های ستادی شرکت متن افزود: با همکاری مدیران، رؤسا و کارکنان شرکت، هم‌اکنون این پروژه از پیشرفت قابل توجه 39 درصدی برخوردار بوده و 13 درصد نسبت به برنامه 10 ماهه تدوین‌شده جلوتر است. هم‌اکنون همه مصارف انرژی در طبقه‌های ساختمان‌های اداری، مقدار اتلاف انرژی از جداره‌های ساختمان و تجهیزات موتورخانه‌ها، مقدار انحراف از مبنای انرژی، رفتار برق مصرفی ساختمان‌ها و اتاق سرور و تجهیزات شبکه‌های اینترانت و الکترونیکی در آنالیزها مشخص شده و گواهینامه‌های برچسب انرژی ساختمان‌ها و موتورخانه‌ها صادر شده است.

مدیر انرژی شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره تشکیل کمیته مدیریت انرژی گفت: به‌منظور ایجاد ساختار مدیریت انرژی در این شرکت، کمیته مدیریت انرژی با موضوع انرژی تشکیل و مدیر انرژی شرکت منصوب شده است که مطابق با استانداردها، بالاترین مقام سازمان راهبر مدیریت انرژی است.

منصورموید در زمینه فرهنگ‌سازی این مدیریت بیان کرد: از آنجا که اهداف متعالی مدیریت انرژی بدون توجه به فرهنگ‌سازی به نتیجه نخواهد رسید، استفاده از ظرفیت‌ها و زمینه‌های فرهنگی موجود در شرکت نیز از دید ساختار مدیریت انرژی پنهان نمانده است. برگزاری دوره‌های آموزشی برای گروه‌های هدف مرتبط از اقدام‌های پیش رو است که از مهم‌ترین این دوره‌ها می‌توان به دوره مدیریت انرژی برای مدیران اشاره کرد. از دیگر اقدام‌های فرهنگی نیز می‌توان استفاده از ظرفیت و ابزارهای واحد روابط عمومی از قبیل شبکه‌های اجتماعی، اتوماسیون اداری و چاپ و نشر کتاب و پوستر را نام برد.

وی با اشاره به گستردگی دامنه نظارت مدیریت انرژی به سمت طرح‌های توسعه‌ای افزود: توجه مدیریت انرژی به حفظ منابع انرژی ناپایدار برای آیندگان، ملاحظه‌های زیست محیطی، کاهش گازهای گلخانه‌ای، کمک به کاهش ناترازی انرژی، کاهش محدودیت‌های تأمین برق از شبکه سراسری وزارت نیرو و... ایجاب می‌کند پروژه استفاده از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر به هر نحو ممکن در دستور کار طرح‌ها قرار گیرد.

مدیر انرژی شرکت مهندسی و توسعه نفت در پایان گفت: دریافت گواهینامه استاندارد ISO50001 به‌منزله برداشتن گام نخست در اثرگذاری مدیریت انرژی است و حفظ ساختار مؤثر و ماندگار مدیریت انرژی نیازمند استمرار اجرای دستورعمل‌ها و روش‌های اجرایی، فرهنگ‌سازی پویا، ممیزی مستمر و از همه مهم‌تر وجود یک بانک اطلاعاتی قابل ویرایش در بستر شبکه اینترانت داخلی با دسترسی‌های مدیریت شده برای ذی‌نفعان است.

 

لینک کوتاه
مدیریت انرژی شرکت مهندسی و توسعه نفت

اخبار مرتبط