یک کارشناس اقتصاد کشاورزی با تاکید بر اقتصادی بودن صنف نان و نانوایی اظهار کرد: ساز و کار یارانه دادن در اقتصاد هر کشوری این است که آن مبلغ را از مردم بگیرند. در لایحه بودجه 1403 حدود 143 همت یارانه پیشبینی شده است که تا 220 همت نیز پیشروی خواهد کرد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، در لایحه بودجه 1403 یک رقم 143 هزار میلیارد تومان برای یارانه نان قرار دادهاند و همچنین 18 هزار میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده فرآوردههای نفتی در جدول تبصره 8 در نظر گرفته شده که مجموع این دو رقم 161 هزار میلیارد تومان خواهد شد که برای یارانه نان در سال جاری اختصاص مییابد.
در قانون بودجه 1402 برای یارانه نان در تبصره 14 در بخش هدفمندی یارانهها، در بند 1ـ4ـ مبلغ پانصد و شصت هزار میلیارد (560.000.000.000.000) ریال (56هزار میلیارد تومان) بابت یارانه نان در نظر گرفته شد.
تخصیص یارانه به نان در جهت کمک به معیشت مردم بود اما به گفته یک کارشناس اقتصاد کشاورزی هر اقتصادی اگر به سمت یارانه دادن حرکت کند، ساز و کار آن به سمت و سویی میرود که همان مبلغ را از مردم بگیرند.
به گزارش ایسنا، علمدارلو _ کارشناس اقتصاد کشاورزی _ در بررسی چالشهای بازار نان اظهار کرد: هر اقتصادی اگر به سمت یارانه دادن حرکت کند، ساز و کار آن به سمت و سویی میرود که همان مبلغ را از مردم بگیرند.
وی افزود: در قانون بودجه سال 1402 برای یارانه نان مبلغ 56 هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده بود و این درحالیست که در لایحه 1403 حدود 143 همت پیشبینی شده اما برآوردها نشاندهنده این است که تا 220 همت نیز پیشروی خواهد کرد.
علمدارلو گفت: اینگونه مطرح میشود که پرداخت این یارانه را بانک سپه تقبل کرده است اما نکته قابل توجه این است که بانک سپه از منابع خود پرداخت نمیکند بلکه برای اینکار از هزینه دولتی و جامعه هزینه میشود.
وی در پایان تصریح کرد: بعید میدانم صرفا با راهاندازی دستگاههاز پوز بتوانید عدد 73 هزار و 4 میلیارد تومانی را صرفهجویی کنید. برای صنف و صنعت نیز همین اتفاق در حال رخ دادن است. یک شکاف ایجاد میشود و نمیتوانیم بگوییم که نان یک کالای اجتماعی است و چندان اقتصاد را درگیر نمیکند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی از عصر امروز - 16 دی ماه - کار بررسی جزئیات بخش... 16 دی 1402
نظرات شما