مدیرعامل شرکت پالایشگاه نفت بندرعباس از تولید بیش از 10 میلیارد لیتر فرآورده نفتی (بنزین و گازوئیل) در این پالایشگاه خبر داد و گفت: تلاش شبانهروزی متخصصان متعهد این شرکت در سال گذشته موجب تولید چهار میلیارد و 267 میلیون لیتر بنزین و 6 میلیارد و 562 میلیون لیتر گازوئیل شد.
به گزارش نسیم اقتصاد، احمد هاشمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تولید بنزین در سال گذشته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل در حدود 7.7 درصد و گازوئیل در حدود 2.5 درصد کاهش داشته است که این میزان کاهش به دلیل انجام یکی از بزرگترین تعمیرات اساسی پالایشگاهی با انجام تعمیرات همزمان 10 واحد فرآیندی در مدت 30 شبانه روز در آبان 1402پس از چهار سال انجام گرفته است.
وی با اشاره به اینکه انجام تعمیرات اساسی از الزامات و تضمین استمرار تولید با کیفیت فرآوردههای نفتی برای فعالیت شبانهروزی واحدهای فرآیندی است، بیان کرد: در سال گذشته تولید سوخت جت با 295 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به 223 میلیون لیتر و گاز مایع با سه درصد رشد به میزان 364 میلیون لیتر رسید.
پالایشگاه بندرعباس با ظرفیت پالایش روزانه 350 هزار بشکه، فرآوردههای اصلی شامل بنزین، گاز مایع، گازوئیل، سوخت جت، نفت سفید، نفت کوره و همچنین فرآوردههای ویژه مانند انواع حلال، آیزوریسایکل، وکیوم باتوم، وگیوم سلاپس و گوگرد تولید میکند.
مدیرعامل شرکت پالایشگاه نفت بندرعباس اظهار کرد: پالایشگاه بندرعباس با ظرفیت پالایش روزانه 350 هزار بشکه محصولات متنوعی از جمله فرآوردههای اصلی شامل بنزین، گاز مایع، گازوئیل، سوخت جت، نفت سفید، نفت کوره و همچنین فرآوردههای ویژه مانند انواع حلال، آیزوریسایکل، وکیوم باتوم، وگیوم سلاپس و گوگرد تولید میکند که در مجموع میزان تولید این شرکت در سال 1402 نسبت به سال 1401 در حدود پنج درصد کاهش دارد.
هاشمی با اشاره به برخی چالشهای تولید و دلایل کاهش میزان تولید در سال گذشته، ادامه داد: نفت خام مورد نیاز پالایشگاه نفت بندرعباس روزانه با سه کشتی از جزیره خارک به بندرعباس منتقل میشود که در سال گذشته مواج بودن دریا در برخی از روزهای سال و همچنین کمبود کشتی به دلیل انجام تعمیرات بر روی آنها و در نتیجه تاخیر در تامین نفت خام که موجب مدیریت در میزان خوراک دهی به واحدهای فرآیندی عمده دلیل کاهش پنج درصدی تولید بود.
وی افزود: باتوجه به ریسکهای حمل نفت خام جهت تامین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس در سالهای گذشته با پیگیریهای انجام شده مجوزهای دریافت نفت خام از خط لوله سراسری گوره - جاسک صادر شده و عملیات ساخت خط لوله به طول 30 کیلومتر در شمال پالایشگاه نیز در مرحله پایانی است.
پالایشگاه نفت بندرعباس از جمله شرکتهای پالایشی کشور است که در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی کار مطالعه و طراحی ساخت این پالایشگاه با کوشش متخصصان داخلی در سال 1371 ساخته و شروع کار نصب تجهیزات نیز در سال 73 اجرایی شد و در نهایت با تلاش متخصصان ایرانی مرداد سال 76 با ظرفیت پالایش 232 هزار بشکه در روز مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: از ابتدای دولت چهاردهم تولید روزانه نفت 60 هزار بشکه... 30 آبان 1403
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه تولید اکریلونیتریل (ACN) سبب تنوع در... 30 آبان 1403
تولید از میدانهای سپهر و جفیر با وارد مدار شدن چاه شماره 7 میدان جفیر به 51 هزار بشکه در... 27 آبان 1403
سرپرست معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس گفت: بالاترین رکورد تولید روزانه... 26 آبان 1403
وزیر نیرو ضمن ابراز امیدواری نسبت به رفع مشکل تامین سوخت نیروگاهی توسط وزارت نفت گفت:... 24 آبان 1403
مدیر نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران در جریان بررسی پیشرفت پروژه حفاری 1+12 حلقه چاه در... 18 آبان 1403
بررسی وضعیت تولید و فروش خودروسازان بزرگ کشور در سامانه کدال نشان می دهد که در هفت ماه... 17 آبان 1403
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه با اقدامات انجام شده متوسط... 6 آبان 1403
نظرات شما