بانک مرکزی از پرداخت 70 هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری خبر داد و اعلام کرد: شبکه بانکی از ابتدای سال جاری تا کنون 56.3 هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و 13.8 هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری به متقاضیان پرداخت کرده است.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از بانک مرکزی، شبکه بانکی از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر 563 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان پرداخت کرده که در مقایسه با سهمیه تکلیفی برای این تسهیلات تا تاریخ 14 مرداد 1403 (مبلغ 544 هزار میلیاردریال درنظر گرفته شده است)، عملکرد بیش از 103.5 درصدی داشته است.

تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری نیز از ابتدای سال جاری تا کنون بالغ بر 138 هزار میلیارد ریال به متقاضیان اعطا شده است.

بنا بر این گزارش و براساس بند (ث) تبصره 13 قانون بودجه سال 1403 کل کشور، بانک مرکزی مکلف است مطابق با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قوانین مربوط به ایثارگران، از محل سپرده‌های قرض‌الحسنه اعم از جاری و پس‌انداز شبکه بانکی پس از کسر سپرده قانونی نسبت به اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری، به هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از 01‏/01‏/1399 بوده است، مبلغ سه میلیارد ریال و برای زوج‌های زیر 25 سال و زوجه‌های زیر 23 سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون ریال (که این سقف ها برای خانواده های معزز شهدا و ایثارگران دو برابر است) اقدام کند.

همچنین، حسب جزء 8 بند قانونی مزبور نیز مقرر شده است؛ پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام کند.

براین اساس، در راستای اجرای قوانین بودجه سال 1403 کل کشور و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در روزهای ابتدایی سال به شبکه بانکی ابلاغ شده و بانک مرکزی به صورت مستمر بر سامانه تسهیلات مزبور رصد و نظارت دارد.

بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی در تمامی استان‌ها و شهرستان های کشور همواره حداقل 5 بانک فعال جهت ثبت نام متقاضیان در سامانه بایستی وجود داشته باشد. همچنین سهمیه بانک‌ها به گونه‌ای مدیریت می‌شود تا توزیع آن متمرکز در چند ماه ابتدایی نبوده و در طول سال این سهمیه توزیع شود.

در ارتباط با اخذ تضامین نیز حسب بند قانونی مزبور، بانک‌های عامل براساس امتیاز مکسوبه متقاضیان در فرآیند اعتبارسنجی نسبت به اخذ یک فقره سفته و یک ضامن اقدام می کنند؛ لذا آنچه حدود و ویژگی ضامن را مشخص می‌شود امتیاز کسب شده توسط متقاضی و ضامن وی در اعتبارسنجی به عمل آمده در زمان اخذ تسهیلات است. بر همین اساس، بسته به اعتبارسنجی انجام شده که مورد تایید قانونگذار است، از متقاضیان تضامین اخذ می‌شود.

در پایان خاطرنشان می‌شود این بانک موضوع تسهیل در شرایط ضمانت و اخذ وثایق در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه در سال جاری را به شبکه بانکی ابلاغ و تأکید کرده است و در صورت هر گونه ابهام و سوال و یا اشکال در این زمینه هموطنان گرامی می‌تواند از طریق وبگاه بانک مرکزی درخواست خود را ثبت و پی گیری کنند.

 

لینک کوتاه
وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه بانک مرکزی

اخبار مرتبط

نظرات شما