رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: با توجه به بازپرداخت اصل و سود اوراق منتشره در سال جاری، خالص تأمین مالی دولت از بازار سرمایه به میزان 30 همت منفی است و دولت علاقه دارد سهم بازار سرمایه در تأمین مالی طرحهای عمرانی را افزایش دهد؛ به طوریکه بتواند اهداف توسعهای خود را در اجرای پروژههای زیرساختی از طریق بازار سرمایه پیش ببرد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، داود منظور در نشستی با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و جمعی از فعالان و دستاندرکاران بازار سرمایه کشور بیان کرد و گفت: بازار سرمایه دماسنج اقتصاد کشور است و اوضاع آن، نشان دهنده حال و هوای بقیه بازارها در کشور است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: تلاش ما در سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان نهاد راهبر توسعه، انجام گفتگوهای راهبردی با همه ذینفعان در توسعه کشور است و یکی از مهمترین شرکای راهبردی ما، بازار سرمایه است.
وی با بیان اینکه بازار سرمایه برای فعالیت خود نیاز به محیط آرام و پیشبینیپذیر دارد، گفت: مسئولیت جمعی ما در دولت و شما فعالان بازار سرمایه، ایجاد فضایی مطمئن، جذاب و آرام برای فعالیت سرمایهگذاران در داخل کشور و اعتمادسازی هرچه بیشتر در فعالان بازار سرمایه است تا راه برای فرار سرمایهها به خارج کشور بسته شود.
معاون رئیسجمهور با اشاره به نسبت پایین کنونی بدهی دولت به تولید ناخالص داخلی در کشور، افزود: نگاه دولت سیزدهم به بازار سرمایه، یک نگاه حمایتی است و نیاز دولت به این بازار، یک نیاز راهبردی است. مخصوصا برای تحقق شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم است، بازار سرمایه به عنوان نماد مشارکت مردم، میتواند نقش برجستهای در مشارکت آفرینی عمومی در تأمین مالی دولت ایفا کند.
منظور در ادامه گفت: برای تحقق شعار امسال و عمل به فرامین مقام معظم رهبری، برنامه عملیاتی تحقق شعار سال در روزهای آغازین سال، از طرف سازمان برنامه و بودجه کشور، تهیه و ارائه شده و اکنون باید با رویکرد همکاری بین دولت و بازار سرمایه، سهم این بازار در تحقق شعار سال نیز به خوبی تبیین و اجرا شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: در برنامه تهیه شده برای تحقق شعار سال، پیشبینی 3950 همت تأمین مالی تولید از منابع مختلف شده است که در صورت اجرای آن، امسال 882 هزار شغل در کشور ایجاد خواهد شد و بازار سرمایه در این برنامه از نقش ممتازی برخوردار است.
وی افزود: حرکت از تأمین مالی بانک محور به به تأمین مالی متکی به بازار سرمایه، موجب ثبات در بازار پولی و جلوگیری از افزایش پایه پولی و تورم خواهد شد.
منظور با بیان اینکه در بودجه امسال انتشار 254 همت اوراق مالی پیشبینی شده است که منابع حاصل از انتشار این اوراق عیناً صرف تکمیل طرحهای تملک دارایی ثابت خواهد شد، افزود: انتشار اوراق مالی را از همین ابتدای سال آغاز کردیم تا بتوانیم با تزریق منابع حاصل از آن، تعداد زیادی از طرحهای نیمهتمام عمرانی را تا پایان سال به بهرهبرداری برسانیم.
معاون رئیسجمهور گفت: با توجه به بازپرداخت اصل و سود اوراق منتشره در سال جاری، خالص تأمین مالی دولت از بازار سرمایه به میزان 30 همت منفی است.
منظور اضافه کرد: سعی میکنیم انتشار اوراق بدهی دولت در نهایت به ترازنامه بانکها ختم نشود و افزایش پایه پولی را در پی نداشته باشد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
شاخص کل بورس که در ساعات ابتدایی بازگشایی بازار روند صعودی به خود گرفته بود، در پایان... 21 مرداد 1403
امروز بازار بورس با رشد نسبی 1921 واحد مواجه شد و شاخص کل به دو میلیون و 163 هزار واحد رسید. 22 اسفند 1402
بازار سرمایه در سال جاری نوسات مختلفی داشت و فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرد. 22 اسفند 1402
اگرچه بازار سرمایه در روزهای اخیر تحت تاثیر سه عامل منفی شامل تعیین نرخ خوراک،... 2 بهمن 1402
رئیس سازمان بورس با اشاره به وجود انواع صندوق سرمایهگذاری در بازار سرمایه، گفت:... 23 آذر 1402
نظرات شما