در سال 1402 بیش از 72 هزار دستگاه خودروی فرسوده اسقاط شده است و این امر منجر به جلوگیری از اتلاف 666 میلیون لیتر بنزین در طول یک سال شده است و این خبر را مهران سالاریه رئیس ستاد نوسازی ناوگان حملونقل اعلام کرده است.
به گزارش
نسیم اقتصاد، تردد خودروهای فرسوده به یک مساله پیچیده اقتصادی و زیست محیطی تبدیل شده است که تنها از طریق همکاری وزارتخانههای مختلف، سازمانهای دولتی و انتظامی امکان پذیر است. بررسی عملکرد وزارت صمت در حوزه حکایت از رشد حدود 228 درصدی میزان اسقاط خودرو در سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل از خود دارد.
رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده در ادامه با اشاره به اینکه از 35 میلیون خودروی در حال تردد، مجموع خودروهای فرسوده کشور 13 میلیون و 51 دستگاه است گفت: «از این تعداد 11 میلیون و 200 هزار موتورسیکلت، یک میلیون و 300 دستگاه سواری و 190 هزار دستگاه تاکسی فرسوده داریم.»
روند کند اسقاط خودرو در سالیان موجب به تاخیر افتادن نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور شده است و تسریع این فرآیند نیازمند تسهیلگری وزارت صمت است که با رفع برخی موانع پیشروی مالکان خودروهای فرسوده، این فرآیند سرعت گرفته است.
عواید حاصل از اسقاط بیش از 72 هزار دستگاه خودرو در سال 1402 به دو بخش قابل محاسبه و غیرقابل محاسبه کمّی تقسیم میشود. به گفته رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل «صرفه جویی 447 میلیون دلار درآمد از محل صادرات سوخت، صرفه جویی 152 میلیون دلار از پرداخت یارانه پنهان سوخت توسط دولت» تنها بخش اندکی از فواید این اقدام بوده است که توسط وزارت صمت پیگیری شده است.
طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، اسقاط هر خودرو فرسوده باعث کاهش مصرف 2 هزار لیتر بنزین در سال میشود که ارزش صادراتی آن برابر با یکهزار و 800 دلار، یعنی 54 میلیون تومان است. طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، اسقاط هر خودرو فرسوده باعث کاهش مصرف 2 هزار لیتر بنزین در سال میشود که ارزش صادراتی آن برابر با یکهزار و 800 دلار، یعنی 54 میلیون تومان است.
به همین ترتیب کارشناسان برخی منافع غیرقابل محسابه دقیق اسقاط خودروهای فرسوده را افزایش ایمنی جادهها و کاهش تلفات انسانی میدانند. مهران سالاریه در همین رابطه میگوید: «اجرای جدی این طرح منجر به حفظ جان 900 نفر از شهروندان ایرانی شده است.»
از سویی دیگر اهتمام وزارت صمت برای اجرای طرح اسقاط خودروهای فرسوده منجر به رشد اقتصادی در کشور نیز میشود. هزینههای هنگفت تردد خودروهای فرسوده، خطرات انسانی اعم از مرگ و معلولیت ناشی از خودروهای ناایمن و... از جمله خسارتهای استفاده از خودروهای فرسوده برای اقتصاد است.
آمارها نشان میدهد تاکنون 26 میلیون خودرو در کشور شماره گذاری شده که از این تعداد نزدیک به هفت میلیون خودرو به سن فرسودگی رسیدهاند. همچنین 12.5 میلیون موتورسیکلت شمارهگذاری شده که حدود 10 میلیون از آنها فرسودهاند و عموما نیز کاربراتوری هستند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
یک مقام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی می گوید: مشکلی برای تامین سوخت نوروزی نداریم. 25 اسفند 1403
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، بر تداوم عرضه بنزین و نفتگاز از طریق... 22 اسفند 1403
محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام کرد:... 15 اسفند 1403
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: صرف اینکه وزارت صمت به یک پلتفرم مجوز فروش آنلاین... 4 اسفند 1403
تعرفه دولت آمریکا بر واردات، به معنای هزینههای بالاتر برای سوختهای است که بخش عمده... 15 بهمن 1403
سخنگوی اتحادیه جایگاه داران سوخت گفت: در حال حاضر بنزین سوپر وارداتی در هیچ جایگاهی... 1 بهمن 1403
یک کارشناس انرژی گفت: درصورتی که بنزین با کیفیت وارد کنیم میانگین قیمتی 70 سنت میشود که... 1 دی 1403
معاون پارلمانی رئیس جمهور، از موافقت دولت با تخصیص بنزین به هر کد ملی سخن گفته است. طرحی... 17 آذر 1403
نظرات شما