رئیس سازمان بورس گفت: تا پایان مهر 1402 بیش از 61 میلیون کد سهامداری صادر شده و اکنون از این تعداد حدود 41 میلیون سهامدار در بازار فعال هستند.

به گزارش نسیم اقتصاد، مجید عشقی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به جزییاتی از اقدامات انجام شده از سوی سازمان بورس و مروری بر اهم اقدامات گذشته و برنامه های پیش روی سازمان بورس و اوراق بهادار برای بازار سرمایه بورس طی دو سال و نیم گذشته اظهارکرد: در این دوره از مدیریت سازمان بورس پس از نوساناتی که طی سال های گذشته بر بازار حاکم شده بود همه تلاش خود را به کار گرفتیم تا برنامه‌های این سازمان را به سمت ایجاد تعادل در معاملات بازار، کاهش ضرر و زیان های احتمالی سرمایه گذاران و نیز بازگشت اعتماد از دست رفته سهامداران پیش ببریم که در این راستا اقدام به راه‌اندازی ابزارهای جدید و نیز ایجاد زمینه برای توسعه بازار از طریق تقویت نظام نظارتی هوشمند،  افزایش شفافیت و ارتقاء نظام حاکمیت شرکتی کردیم.

 
وی نظارت بر حسن اجرای قانون بازار سرمایه را به عنوان اصلی‌ترین وظیفه سازمان بورس و اوراق بهادار معرفی کرد و افزود: طبق آخرین آمار ارایه شده تعداد 856 شرکت سهامی عام ثبت شده (ناشر) و بیش از یک هزار نهاد مالی با نظارت سازمان بورس و اوراق‌بهادار در حال فعالیت هستند که تا پایان مهر 1402 بیش از 61 میلیون کد سهامداری صادر شده و اکنون از این تعداد حدود 41 میلیون سهامدار در بازار فعال هستند.
 
تنوع بخشی در روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم

 
عشقی به تنوع بخشی در روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم  برای حمایت از سهامداران اشاره کرد و اظهار داشت: این سازمان به منظور ایجاد زمینه برای کسب بازدهی مناسب سهامداران تازه‌وارد از بورس راه را برای ورود سرمایه‌های خرد به بازار از طریق صندوق‌های سرمایه هموارتر کرد.
 
«سهام یار»، زمینه‌ساز ایجاد آرامش در بازار سرمایه 
 
رئیس سازمان بورس به استفاده از بیمه پورتفوی سهامداران خرد (سهام‌یار) با هدف ایجاد آرامش در بازار سرمایه تاکید کرد و گفت: سازمان بورس در آبان 1401  بیمه سبد سهام سهامداران حقیقی که ارزش پرتفوی آنها تا سقف 100 میلیون تومان بود را در دستور کار قرار داد و این اقدام ضمن جلوگیری از روند نزولی بازار سهام زمینه بازگشت آرامش را به این بازار فراهم کرد که بیش از نیم میلیون سهامدار از این طرح استقبال کردند.
 
اقدامات سازمان بورس در زمینه بهبود بخشیدن وضعیت بازار سرمایه

 
وی در ادامه صحبت‌های خود با ایسنا به نمایش رایگان عمق مظنه برای همه سهامداران و به‌صورت رایگان برای اولین بار، افزایش دامنه نوسان، کاهش صف‌های معاملاتی، افزایش دامنه نوسان تا هفت درصد، افزایش نقدشوندگی با حذف حجم مبنا را به عنوان دیگر اقدامات این سازمان برای بهبود بخشیدن وضعیت بازار سرمایه معرفی کرد.
 
پرداخت سود از طریق سامانه سجام

 
عشقی در ادامه به اقدامات سازمان بورس در زمینه پرداخت سود از طریق سامانه سجام اشاره و اعلام کرد: هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق‌بهادار در بهمن 1401 اقدام به تصویب الزام پرداخت کامل سود به صاحبان سهام حداکثر تا چهارماه پس از تصمیم مجمع عمومی کرد.
 
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه با تاکید بر تصمیم‌گیری سازمان بورس برای سودهای رسوبی شرکت‌ها افزود: پیگیری‌های مستمر سازمان بورس باعث شد تا سود انباشته سهامداران بدون مراجعه به بانک از طریق سجام به حساب آنها پرداخت شود که این روند پرداخت‌ها همچنان ادامه دارد.
 
اقدامات سازمان بورس برای توسعه خدمات و ابزارهای سرمایه‌گذاری
 

به گفته وی، به دنبال تصمیمات اتخاذ شده از سوی مسوولان سازمان بورس اقدامات دیگری مانند راه‌اندازی سامانه توثیق الکترونیکی سهام، الکترونیکی شدن صدور گواهی حق تقدم، سامانه یکپارچه صدور مجوز نهادهای مالی، ارتقای شفافیت و سهولت در صدور مجوزها و صدور الکترونیکی گواهی تمکن مالی در سازمان با هدف توسعه خدمات و ابزارهای سرمایه‌گذاری در دستور کار مدیران این سازمان قرار گرفت.
 
صدور صدها مجوز فعالیت صندوق و نهاد مالی

 
عشقی در ادامه با تاکید بر شکسته شدن فضای انحصاری صدور مجوزها اظهار کرد: سازمان بورس طی دو سال گذشته علاوه بر صدور مجوز کارگزاری‌های جدید که چندین سال صادر نشده بود، اقدام به صدور صدها مجوز فعالیت صدها صندوق و نهاد مالی کرد.
 
فرصت سرمایه‌گذاری خرد در بازارهای کالایی بصورت شفاف با کمک معاملات گواهی سپرده
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالا اعلام کرد: این ابزار باعث شد تا فرصت بسیار خوبی برای ورود سرمایه‌های اندک مردم به بازار طلا بصورت کاملا شفاف فراهم شود.
 
حمایت از سرمایه گذاران در بخش انرژی
 
عشقی به حمایت از سرمایه گذاران در بخش انرژی تجدیدپذیر از طریق راه اندازی تالار برق سبز اشاره کرد و گفت: بورس انرژی در خرداد 1402 به منظور کمک به رشد این حوزه اقدام به راه اندازی این حوزه کرد تا از طریق مصرف‌کنندگان صنعتی کمتر تحت تاثیر قطعی برق قرار گیرند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار منافع حاصل از راه‌اندازی تالار سبز را در نخستین سال راه‌اندازی، بیش از 2,500 میلیارد تومان رسید.
 
وی همچنین به راه‌اندازی «قرارداد آتی»  در بورس انرژی از اسفندماه سال 1400 تاکید کرد و اظهار کرد: ایجاد مرجعیت و شاخص قیمت نفت خام در منطقه خاورمیانه و قاره آسیا، امکان پوشش ریسک‌پذیری نوسانات قیمت و سرمایه‌گذاری اهرمی به عنوان اهداف مهم این بازار تلقی می‌شود.
 
راه‌اندازی بازارهای جدید اوراق بهادار در بورس تهران و فرابورس
 
وی در ادامه با اشاره به راه‌اندازی بازارهای جدید اوراق بهادار در بورس تهران و فرابورس اعلام کرد: «بازار آتی تک سهم» با هدف کمک به دوطرفه‌شدن بازار سرمایه، پوشش ریسک سرمایه‌گذاران و پاسخگویی به خواسته فعالان بازار سرمایه مبنی بر تکمیل بازار مشتقات راه‌اندازی شد.
 
عشقی اظهار کرد: همچنین بازار توافقی به منظور نظم‌بخشی به شرکت‌های لیست شده در بازار پایه فرابورس ایجاد شد که فاقد دامنه نوسان و حجم ‌مبنا بوده و معاملات آنها به‌صورت بلوک و عمده و از طریق ایستگاه معاملاتی کارگزاری‌ها انجام می‌شود.
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به راه اندازی بازار نوآفرین در فرابورس اشاره و اعلام کرد: این بازار به منظور تأمین مالی و با تمرکز بر پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی راه اندازی شد ومختص شرکت‌هایی است که ریسک بالاتری دارند.
 
ابلاغ دستورالعمل جدید حاکمیت شرکتی
 
عشقی با تاکید بر اصلاح دستورالعمل حاکمیت شرکتی اظهار کرد: سازمان بورس و اوراق‌بهادار از اواخر دهه 80 و در راستای حمایت از منافع سهامداران، آیین‌نامه‌ها و موضوعات پیرامون حاکمیت شرکتی را مورد بررسی قرار داد که در نهایت در سال 1397دستورالعمل جدیدی را ابلاغ و اجرای آن برای شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس تهران و فرابورس ایران را الزامی کرد.
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: این دستورالعمل در دوره جدید اصلاح و در تاریخ 22 آذر ماه 1401 ابلاغ شد، هم اکنون چک لیست‌های ارزیابی رعایت آن برای حسابرسان مستقل که نقش موثری در دستورالعمل جدید رتبه‌بندی ناشران خواهد داشت نیز آماده و ارائه شده است.
 
برگزاری میز صنعت با هدف بررسی مشکلات صنایع
 
وی به برگزاری «میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران» با هدف بررسی وضعیت و مشکلات صنایع اشاره کرد و گفت: هدف اصلی این جلسات، بررسی وضعیت، مشکلات صنایع و ناشران حاضر در بازار سرمایه، تشویق ناشران برتر، ارتقای انگیزه و مشوق‌ها برای حفظ حداکثری حقوق سهامداران است که تاکنون بیش از 20 جلسه میز صنعت برگزار شده است.
 
حذف قیمت گذاری دستوری با عرضه مستمر سیمان و فولاد به بورس کالا

 
عشقی با تاکید بر اینکه حذف قیمت‌گذاری دستوری از برخی صنایع مانند سیمان و فولاد باعث افزایش سودآوری این صنایع، ایجاد تعادل قیمتی در بازار و حذف رانت شد، گفت: عرضه برخی محصولات مانند فولاد، سیمان و خودرو در بورس کالا با همکاری وزارت صمت باعث کمرنگ شدن تاثیر قیمت‌گذاری دستوری و رشد انگیزه تولیدکنندگان شد.
 
ممانعت سازمان بورس از تغییر فرمول نرخ خوراک صنایع

 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نرخ خوراک گاز و سوخت صنایع»  در اثر تنش میان روسیه و اوکراین در بهمن‌ماه 1400 به شدت افزایش یافت و به رقم  بی‌سابقه 33 سنت درهر متر مکعب رساند، گفت: با پیگیری سازمان بورس و اوراق‌بهادار سقف 5000 تومانی برای نرخ خوراک مصوب شد، تداوم پیگیری‌های‌ سازمان در سال‌های 1401 و 1402 نیز مانع از تغییرات جدی در فرمول نرخ خوراک شد که این اتفاق نقش بسزایی را در پیش‌بینی پذیری سهم داشت.
 
کاهش مالیات بردرآمد شرکت‌های تولیدی
 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مالیات بردرآمد شرکت‌های تولیدی اعلام کرد:  به منظور حمایت از تولید داخل و افزایش ظرفیت خطوط تولید و با پیگیری‌های مستمر سازمان بورس و اوراق‌بهادار، مالیات بردرآمد شرکت‌های تولیدی در بودجه سال 1401 از 25 به 20 درصد و در بودجه سال 1402 نیز از 25 به 18 درصد کاهش یافت. 
 
عرضه خودرو در بورس کالا با هدف کاهش تلاطمات قیمتی در بازار
 
عشقی به عرضه خودرو در بورس کالا اشاره کرد و گفت: به دنبال تلاطمات جدی در قیمت بازار آزاد و ساز و کار غیرمنطقی قرعه کشی خودرو سازمان بورس زمینه را برای عرضه خودرو در بورس فراهم کرد که با این اقدام به جای آنکه اختلاف قیمت کارخانه و بازار خودروها به جیب دلالان برود، بین خریداران و خودورسازان تقسیم شد و این امر زمینه‌ساز افزایش درآمدهای مالیاتی دولت بود.
 
راه‌اندازی سامانه‌های جدید نظارتی
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: از همان روزهای ابتدایی تصدی تیم مدیریتی جدید اقداماتی مانند به روز رسانی، ارتقاء، هوشمندسازی و مکانیزه‌سازی هشدارهای نظارتی با هدف بهبود نظام نظارتی و همچنین جلوگیری از شائبه‌های مربوط به نقش سلیقه‌ ناظر در امر نظارت در دستور کار جدی سازمان بورس قرار گرفت و هم اکنون چهار سامانه نظاتی «بیدار»، «آرامیس»، «نهان» و «دیده‌بان» در حال نظارت دقیق بازار هستند.
 
پرداخت پاداش به سوت زنان
 
وی توجه ویژه به رویکرد نظارت مردمی از طریق درگاه گزارشگری تخلفات و یا فساد در بازار سرمایه رابا ارایه اسناد و مدارک لازم به عنوان اقدامات موثر این سازمان در سال‌های اخیر معرفی کرد و افزود: این اتفاق گزارشگران را از فرصت دریافت پاداش بی‌بهره نگذاشت، از پاییز 1400 تاکنون رأی قطعی چهار پرونده اعلام گزارشگری حرفه‌ای صادر و سازمان بورس رقمی بالغ بر300 میلیون تومان را به چهار سوت‌زن پرداخت شد.
 
 انتشار اسامی مدیران متخلف
 
عشقی به انتشار اسامی مدیران متخلفی که در روندهای رسیدگی داخلی در سازمان و نیز مراجع قضایی محکوم شده‌اند اشاره کرد و گفت: به دنبال پیگیری سازمان بورس برای «افزایش اثربخشی و کارایی نظارت با تدابیر پیشگیرانه و حمایت‌های حقوقی»،  مفاد بند (ز) ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه و بند (چ) ماده 36 قانون احکام دائمی توسعه کشور (افشای تخلفات مدیران) پس از 13 سال وقفه، با تصویب دستورالعمل مربوط در سال 1401 اجرایی شد .
 
راه اندازی شعبه تخصصی شورای حل اختلاف ویژه بازار سرمایه
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به راه اندازی شعبه تخصصی شورای حل اختلاف ویژه بازار سرمایه با همکاری قوه قضائیه،  در تیر ماه 1402 و در محل سازمان بورس و اوراق‌بهادار اشاره کرد و گفت: این شعبه برای میانجی‌گری کیفری در پرونده‌های بازار سرمایه راه‌اندازی شد و از مهمترین مزایای افتتاح این شعبه می‌توان به جبران خسارات ناشی از جرم در مراحل اولیه، رسیدگی بدون تحمیل هزینه‌های دادرسی،  حق الوکاله و دیگر هزینه‌ها با سرعت بیشتر اشاره کرد.
 
وی همچنین با تاکید بر امضای تفاهم‌ همکاری پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سازمان بورس و اوراق‌بهادار اظهار کرد: این تفاهم نامه در مهر 1402 با هدف ارتقای سطح امنیت اقتصادی، مواجهه به موقع و قاطع با مجرمان، پیشگیری از وقوع جرایم، تسریع در روند کشف، مستندسازی و پیگیری جرایم توسط سازمان بورس به عنوان ضابط قضایی در بازار سرمایه منعقد شد.
 
افزایش ظرفیت تامین منابع مالی و تشکیل سرمایه مورد نیاز صنایع
 
عشقی به افزایش ظرفیت تامین منابع مالی و تشکیل سرمایه مورد نیاز صنایع برای پیشبرد و تکمیل طرح‌های توسعه‌ای  اشاره کرد و افزود: در این زمینه استفاده از ابزارهای تامین مالی موجود در بازار سرمایه مانند انتشار صکوک، افزایش سرمایه،  تامین مالی جمعی یا تشکیل شرکت سهامی عام را در دستور کار قرار دادیم که سفرهای استانی متعدد به منظور برقراری ارتباط نزدیک با صنایع و ترویج ظرفیت‌های این بازار برای صنایع بزرگ تاثیر بسزایی را در تحقق این امر داشته است.
 
جزییات انتشار اوراق مالی اسلامی
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه به جزییاتی از انتشار اوراق مالی اسلامی  اشاره کرد و گفت: ارزش  اوراق منتشر شده در سال 1401 رقمی بالغ بر 298 همت بود که از این رقم 163 همت (55 درصد) اوراق توسط بخش دولتی، 10 همت (3 درصد) از طریق شهرداری‌ها و 125 همت (42 درصد) توسط بخش خصوصی منتشر شد. 
 
وی تاکید کرد: جمع اوراق منتشر شده در سال 1402 رقمی معادل 378 همت بود که میزان تامین مالی از طریق انتشار اوراق در سال گذشته با افزایش قابل توجهی نسبت به سال 1401 مواجه بود.  در این میان مبلغ 4 همت اوراق توسط شهرداری‌ها و 61 همت از طریق بخش خصوصی منتشر شده است. 
 
صدور نخستین مجوز عرضه عمومی شرکت پروژه
 
عشقی خاطرنشان کرد: نخستین مجوز عرضه عمومی شرکت پروژه (بعنوان یک ابزار نوین طراحی شده توسط سازمان بورس) به منظور تأمین مالی طرح‌های بیواتانول شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس به میزان 2 همت در 11 شهریور 1402 صادر و پذیره‌نویسی سهام این شرکت هشتم و نهم مهرماه 1402 در بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای بورس تهران با موفقیت انجام شد. 
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: همچنین در سال 1402 میزان درخواست‌ها برای تامین مالی جمعی که یکی دیگر از ابزارهای نوپا و موفق بازار سرمایه به خصوص برای شرکت‌های دانش‌بنیان و کوچک و متوسط است با افرایش چشمگیری همراه شد و از مبلغ 620 میلیارد تومان در سال 1401 به 2.2 همت در سال 1402 افزایش یافت.
 
مجموع افزایش سرمایه شرکت‌ها در 2 سال گذشته
 
وی با اعلام اینکه مجموع افزایش سرمایه شرکت‌ها در سال 1401 رقمی حدود 294 همت بود که این رقم در سال 1402 تحت تاثیر پیگیری‌های صورت گرفته از سوی سازمان بورس با افزایش همراه شد و به عدد 434 همت رسید، افزود: در این زمینه رقم افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی از 60 همت در سال 1401 به عدد 110 همت در سال 1402 افزایش یافت.
 
 عشقی همچنین به جزییات انتشار اوراق مالی اسلامی در سال 1402 اشاره کرد و گفت: افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم بالغ بر 11 همت، از محل سود انباشته و اندوخته ها 271 همت و از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها 42 همت بوده است.
 
عشقی اعلام کرد که مجموع پرونده‌های در حال رسیدگی برای افزایش سرمایه‌ شرکت‌ها،  رقم 202 همت بوده است.
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به عرضه اولیه شرکت ها در بورس و فرابورس طی دو سال اخیر تاکید کرد و گفت: در سال 1401 تعداد 12 شرکت درخواست پذیرش در بورس تهران را داشتند که از این میزان چهار شرکت وارد مرحله عرضه اولیه شدند، طبق گزارش ارزش‌گذاری،  ارزش این شرکت‌ها رقمی معادل 72 همت بود و میزان تامین مالی این شرکت‌ها در روز عرضه اولیه 3 همت اعلام شده است.
 
وی اظهار کرد: در بازه زمانی اعلام شده،  تعداد 88 شرکت به دنبال پذیرش در فرابورس بودند که در نهایت عرضه اولیه 20 شرکت با ارزش 78 همت در این بازار انجام شد.
 
عشقی همچنین به تعداد عرضه اولیه های انجام شده در سال 1402 تاکید کرد و افزود: در سال 1402  تعداد 54 شرکت‌ درخواست پذیرش در بورس و 133 شرکت به دنبال ورود در فرابورس بودند که عرضه اولیه چهار شرکت در بورس تهران و نیز 25 شرکت در فرابورس انجام شد. 
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: طبق گزارش ارزش‌گذاری، ارزش شرکت‌های عرضه شده در بورس تهران و فرابورس به ترتیب 26 همت و 48 همت اعلام شد و میزان تامین مالی در روز عرضه اولیه برای بورس تهران 1.5 همت و فرابورس 8 همت بوده است.
 
اقدامات کارساز سازمان بورس در حوزه سهام عدالت
 
وی به پرداخت منظم سود سهام عدالت، راه‌اندازی سامانه متوفیان سهام عدالت (میراث) و اصلاح اساسنامه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت به عنوان دیگر اقدامات انجام شده در سازمان بورس در این برهه زمانی اشاره کرد و گفت: از زمان راه‌اندازی و شکل‌گیری سهام عدالت، سود دارندگان سهام عدالت تنها در یک مرحله و در اسفندماه واریز می‌شد، پس از واگذاری مدیریت سهام عدالت به سازمان بورس و اوراق‌بهادار با فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم از سال 1400، سود شرکت‌های سهام عدالت با فاصله کوتاهی از برگزاری مجامع در دو مرحله و در ماه‌های آذر و اسفند به حساب سهامداران واریز می‌شود.
 
عشقی در ادامه به اقدامات انجام شده از سوی سازمان بورس برای تعیین تکلیف وراث سهام عدالت اشاره کرد و گفت: در این زمینه به‌منظور تعیین تکلیف اصل و سود سهام این افراد و سهولت دسترسی 15 میلیون ورثه آنان به اطلاعات مربوط، سامانه متوفیان سهام عدالت با عنوان «میراث» راه‌اندازی شد.
 
رئیس سازمان بورس در ادامه به اصلاح اساسنامه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت توسط شورای عالی بورس تاکید کرد و افزود: براساس این اصلاحیه مقرر شد تا مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت براساس مقررات مصوب سازمان بورس و اوراق‌بهادار به صورت حضوری و الکترونیکی برگزار شود. 
 
وی ادامه داد: بر این اساس در فاز نخست،  مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان‌های خراسان شمالی و زنجان تا پایان سال 1402 برگزار شد و باقی استان‌ها تا پایان شهریور 1403 با هدف سامان دادن به صورت‌های مالی فعالیت‌ها، هیأت مدیره و غیره برگزار می شود.
 
برنامه‌های مهم سازمان بورس در سال 1403
 

عشقی همچنین به برنامه‌های سازمان بورس در سال 1403 تاکید کرد و گفت: تمرکز سازمان بورس بر اجرای درست حاکمیت شرکتی از جمله برنامه‌های جدی این سازمان در سال جاری است.
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: یکی از موضوعات مهم در مساله حاکمیت شرکتی، اداره شرکت توسط سهام تودلی است که در دستورالعمل حاکمیت شرکتی برای این اقدام یک موعدی را تعیین کردیم تا در موعد مقرر سهام از شرکت مادر خارج شود و یا اینکه در برنامه‌هایی مانند مجمع دیگر حق رای نداشته باشند.
 
وی تایید صلاحیت اعضای هیات مدیره ناشران را به عنوان دیگر برنامه سازمان بورس در سال 1403 معرفی کرد و افزود: با توجه به حساسیت موجود در نهادهای مالی، تایید صلاحیت باید به شکل تخصصی‌تر انجام ‌شود اما برخوردها در حوزه ناشران براساس مفاد قانونی و آیین نامه‌ای صورت می‌گیرد که در هیات دولت تصویب شده است. 
 
عشقی خاطرنشان کرد: اعضای هیات مدیره در سال 1403 از منظر تجربه مورد بررسی قرار می‌گیرند و همه اعضای هیات مدیره ملزم هستند تا از ویژگی‌های تعیین شده توسط قانون برخوردار باشند.
 
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان، کوچک و متوسط را جزو برنامه مهم سازمان بورس در سال 1403 دانست و گفت:  قرار است مسیر کوتاه و روان‌تری برای تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های کوچک و متوسط در نظر گرفته شود. 
 
وی گفت: بازار نوآفرین که در سال 1402 راه اندازی شد در سال 1403 توسعه پیدا می‌کند و شاهد حضور شرکت‌های دانش بنیان، نوآور و خلاق بیشتری در این بازار خواهیم بود.
 
عشقی در پایان به ارتقا زیرساخت‌ها و افزایش ضریب پایداری سامانه‌های فناوری اطلاعات بازار سرمایه در سال جاری تاکید کرد و افزود: دستورات مربوطه نیز در این خصوص به شرکت‌های بورس تهران و فرابورس ایران داده شده است.

لینک کوتاه
سهامدار بورس بازار سرمایه

اخبار مرتبط

نظرات شما