دولت در حالی از اسقاط وسایل نقلیه فرسوده غافل است که با اسقاط این خودروها در یک برنامه 5 ساله می‌تواند مجموعاً 2 میلیارد و 870 میلیون دلار برای کشور صرفه‌جویی ارزی در مصرف بنزین داشته باشد.

به گزارش نسیم اقتصاد، یکی از مصیبت‌های اقتصاد ایران موضوع بالا بودن مصرف بنزین است؛ تردد خودروهای پرمصرف از جمله اصلی ترین دلایل ایجاد ناترازی در مصرف بنزین است.

در این بین حتی اگر بر مصرف بنزین بالای خودروهای جدید چشم ببندیم، برای چشم پوشی از تردد روزانه بالغ بر 12 تا 14 میلیون وسیله متحرک فرسوده هیچ بهانه‌ای نداریم. این آمار زمانی جالب‌تر می‌شود که بدانیم هر خودروی فرسوده تقریباً در روز 4.13 صدم لیتر بنزین بیشتر از خودروی غیرفرسوده مصرف می‌کند.

طبق داده‌های وزارت صمت، تعداد خودروهای سواری در حال تردد در کشور 21 میلیون دستگاه است که از این تعداد یک میلیون و 300 هزار دستگاه که 6 درصد این خودروها را تشکل می‌دهد فرسوده است. البته اگر سن فرسودگی را 15 سال در نظر بگیریم تعداد این خودروها به 2.5 میلیون دستگاه می‌رسد.

12 میلیون و 500 هزار دستگاه موتورسیکلت در سطح کشور تردد می‌کند که از این تعداد 90 درصد و به عبارتی 11 میلیون و 200 هزار دستگاه موتورسیکلت فرسوده است در کشور تردد می‌کنند.

از یک میلیون و 100 هزار دستگاه کامیون، کامیونت و کشنده نیز 250 هزار دستگاه (23 درصد) فرسوده است. تعداد اتوبوس‌های درون شهری در حال تردد در سطح کشور 22 هزار دستگاه است که از این تعداد 18 هزار دستگاه و به عبارتی 82 درصد فرسوده است.

13 هزار دستگاه از 23 هزار دستگاه اتوبوس برون شهری در حال تردد در کشور، فرسوده است که این تعداد 57 درصد کل اتوبوس‌های برون شهری را تشکیل می‌دهد. همچنین از 400 هزار تاکسی در حال تردد در کشور 190 هزار دستگاه فرسوده است که 48 درصد این ناوگان را تشکیل می‌دهد. 34 هزار خودرو دولتی در سطح کشور تردد می‌کند که 32 درصد از این خودروها یعنی 11 هزار خودرو دولتی، فرسوده است.

همچنین طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، اسقاط وسایل نقلیه فرسوده در یک برنامه 5 ساله می‌تواند مجموعاً 2 میلیارد و 870 میلیون دلار برای کشور صرفه‌جویی ارزی در مصرف بنزین داشته باشد.

لینک کوتاه
صرفه جویی ارزی مصرف بنزین فرسوده

اخبار مرتبط