میزان ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جار (ابتدای مهر 1402) تا هفتم بهمن ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10 درصد کاهش نشان می‌دهد.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایرنا، نزدیک به پنج ماه از آغاز سال آبی جاری (ابتدای مهر 1402 تا آخر شهریور 1403) می‌گذرد و وضعیت بارش‌های کشور باوجود بارندگی‌های اخیر بهبود نیافته است.
 
این امر سبب شده به گفته فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب کشورمان وارد چهارمین سال خشک شود.
 
روزهای اخیر معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به متناسب نبودن میزان بارش با نیاز آب کشور گفته است: تداوم خشکسالی و پدیده الگوی نامنظم بارش، وضعیت منابع آب کشور را در شرایط بسیار سخت قرار داده است.
 
اکنون و بر اساس گزارش تازه مرکز اطلاعات و داده‌های آب کشور وضعیت ورودی آب به سدها نامطلوب بوده و با کاهش روبرو شده است.
 
بر این اساس و از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) میزان آب ورودی به سدها به رقم 6 میلیارد و 680 میلیون مترمکعب رسیده است. این میزان آب ورودی در هم‌سنجی با مدت مشابه در سال گذشته که 7 میلیارد و 420 میلیون مترمکعب بوده 10 درصد کاهش نشان می‌دهد.
 
با وجود کاهش 10 درصدی ورودی آب به سدها میزان خروج آب برای مصارف مختلف 24 درصد نسبت به سال گذشته رشد یافته است.
 
بر اساس این گزارش از ابتدای سال آبی جاری 8 میلیارد و 60 میلیون مترمکعب آب از سدها برای مصارف مختلف خارج شده است.
 
این میزان خروج آب در حالی است که سال گذشته در همین بازه زمانی 6 میلیارد و 510 میلیون مترمکعب آب برای مصارف گوناگون استفاده شده است.
 
حجم آب موجود در سدهای کشور هم از ابتدای سال آبی جاری تا هفت بهمن‌ماه به عدد 20 میلیارد و 310 میلیون مترمکعب افزایش‌یافته است.
 
این میزان در هم‌سنجی با مدت مشابه در سال گذشته که 20 میلیارد و 20 میلیون مترمکعب آب در سدها موجود بوده رشد یک‌درصدی را نشان می‌دهد، البته همچنان 59 درصد حجم سدهای کشور خالی مانده است.
 

لینک کوتاه
کاهش سدهای کشور

اخبار مرتبط

نظرات شما