مدیر عامل اتحادیه دامداران گفت: یکی از عادت های بازار گوشت قرمز استفاده از گوشت گرم است در حالی که برای افزایش بهره وری این رویه باید به سوی بازار گوشت های یخی تغییر کند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از مهر، گوشت قرمز، قیمت بالایی در بازار دارد و قرار است با واردات نرخ‌ها تعدیل شود. مجتبی عالی، مدیر عامل اتحادیه دامداران در گفت و گو با مهر عنوان کرد: بهای تمام شده گوشت در بخش دام‌های سبک و سنگین بالا بوده و در حال حاضر دامدار با ضرر محصول خود را به فروش می‌رساند.
 
وی افزود: از ابتدای مهر تمام محصولات افزایش قیمت داشتند اما نرخ گوشت افزایش نیافت.
 
عالی ادامه داد: زمستان تعداد دام کم است و دام‌های مولد آبستن بوده و تا اردیبهشت، زمان لازم است تا گوشت داخلی به میزان نیاز عرضه شود.
 
مدیر عامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه امسال برای نخستین بار در کشور 46 هزار تن دام سبک و سنگین ذخیره سازی شد، بیان کرد: سال‌های قبل وزارت جهاد کشاورزی برای ذخیره سازی استراتژیک، گوشت از برزیل وارد می‌کرد اما امسال شرکت پشتیبانی امور دام با خرید 46 هزار تن گوشت دام از دامداران داخلی مبادرت به ذخیره سازی کرد.
 
وی با تاکید بر اینکه این گوشت یکی از بهترین محصولات تولید داخل است اظهار کرد: دام‌های کشتار شده جوان و با وزن مناسب بودند به عنوان مثال در بخش دام سنگین گوساله‌ها بین 500 تا 550 کیلو وزن داشتند. گوشت خالص این گوساله‌ها 250 کیلو بود. در دام سبک، گوسفندها بین 35 تا 40 کیلو وزن که 12 تا 14 ماه سن داشتند.
 
قیمت لاشه دام سنگین و سبک
 
مدیر عامل اتحادیه دامداران با اشاره به افزایش قیمت نهاده‌های دامی درباره قیمت لاشه دام در کشور گفت: لاشه دام سنگین بین 220 تا 230 هزار تومان قیمت دارد و لاشه گوسفند حدود 350 هزار تومان است. همین قیمت در دام زنده گوسفند حدود 170 هزار تومان است.
 
عالی در ادامه سخنان خود درباره قیمت بالای گوشت در بازار اظهار کرد: در حال حاضر بازارگردان ها قیمت را در بازار مدیریت می‌کنند.
 
نیاز بازار
 
مدیر عامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه مصرف روزانه گوسفند در کشور روزانه 2 هزار تن است، گفت: اگر قیمت گوشت در کشورهای همسایه رصد شود در کشورهایی مانند روسیه، قزاقستان و… قیمت جهانی گوشت قرمز 400 تا 450 هزار تومان در هر کیلو است.
 
وی درباره گوشت‌های توزیعی در فروشگاه‌های زنجیره با مبلغ 150 تا 220 هزار تومان وارداتی عنوان کرد: این گوشت با دلار 30 هزار تومان وارد شده است.
 
ضرورت تغییر عادات مصرفی
 
مدیر عامل اتحادیه دامداران با تاکید بر اینکه فرهنگ بازار مصرف گوشت در کشور نیاز به اصلاح دارد، گفت: یکی از عادت‌های بازار گوشت قرمز استفاده از گوشت گرم است در حالی که باید این رویه به سوی بازار گوشت‌های یخی تغییر کند.
 
عالی اضافه کرد: مردم با خرید گوشت آن را در فریز می‌گذارند. این گوشت در دمای 14 درجه یخ می‌زند در حالی که در روش صنعتی گوشت در دمای 40 درجه به شکل استاندارد و بهداشتی منجمد می‌شود. این امر سبب می‌شود تا ماندگار گوشت افزایش یابد.
 
عالی گفت: زمستان به دلیل بارداری دام‌ها گوشت به اندازه کافی موجود نیست از این رو باید در بهار، تابستان و پاییز کشتار انجام و گوشت ذخیره سازی شود.
 
مدیر عامل اتحادیه دامداران اظهار کرد: گوسفند بماند و کشتار نشود هزینه دارد زیرا در زمستان علوفه به اندازه کافی وجود ندارد و بهای جو، ذرت و… هم بالاست. نگهداری این دام در زمستان قیمت تمام شده را افزایش داده و بهره وری را کاهش می‌دهد.
 
او درباره تشکیل دهنده هزینه‌های تمام شده عنوان کرد: به طور میانگین 30 تا 40 درصد قیمت گوشت به نهاده‌های دامی بر
 
می‌گردد البته این عدد در استان‌های مختلف متفاوت بوده و در استان‌هایی که بارندگی بیشتر است این عدد به 20 درصد و در استان‌های خشک‌تر به 70 درصد می‌رسد.
 
عالی در پایان اظهار کرد: دام به اندازه کافی در کشور موجود است. اتحادیه دامداران بنا دارد با برنامه‌هایی که دارد قیمت گوشت قرمز را به زیر 300 هزار تومان برساند در حالی که امروز قیمت تمام شده این محصول پروتئینی بیش از 400 هزار تومان است.
 
قیمت گوشت قرمز در بازار

 

محصول قیمت هفته جاری قیمت هفته گذشته
شقه گوسفند 400 399-415
گوشت ران گوسفند-بدون چربی 515 409-530
گوشت ران گوسفند- با چربی 480 500
گوشت گوساله 340-350 350
گوشت ران گوساله 395 359
گوشت گوساله منجمد 219 -
گوشت چرخ کرده مخصوص 240-320 310
گوشت چرخ کرده مخلوط (گوسفند و گوساله) 220 199-220
گوشت چرخ کرده طرح فجر تا فطر (تخفیف 15 درصدی) 242.200 -
کله و پاچه 360-400 360-400

 



 

لینک کوتاه
قیمت گوشت کاهش قیمت گوشت مدیر عامل اتحادیه دامداران گوشت گرم

اخبار مرتبط

نظرات شما