رئیس اتاق بازرگانی تهران خاطر نشان کرد: در حال حاضر اقتصاد ایران از ترکیه حدود 500 میلیارد دلار عقب مانده است همچنین رشد سرمایه‌گذاری نسبت به استهلاک کاهش پیدا کرده است.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایلنا، مسعود خوانساری در نشست رویداد توسعه زیست بوم نوآوری صنعت پتروشیمی با اشاره به تلاش‌های جوانان برای زنده نگه داشتن امید در کشور، گفت: همه می‌دانیم که شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور دشوار شده است اما باید با کمک به یکدیگر وضعیت را به شرایط بهتر هدایت کنیم.

وی با اشاره به تاسیس اتاق بازرگانی در ایران، گفت: اتاق تهران به زودی 139 سال تاسیس خود را جشن خواهد گرفت. این اتاق از بدو تاسیس تلاش کرد نوآوری‌های روز دنیا را وارد ایران کند و بسیاری از صنایع از جمله صنعت برق از سوی اتاق بازرگانی وارد ایران شد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه از 3 سال پیش کمیسیون نوآوری دیجیتال در اتاق تهران تشکیل شد، گفت: به نظر می‌رسد با وجود افت سرمایه‌گذاری و خروج سرمایه از کشور نجات اقتصاد ایران با تحول و نوآوری در اقتصاد دیجیتال گره خورده است از این‌رو اتاق تلاش دارد که حمایت خود را از جوانانی که در این مسیر قرار دارند انجام بدهد.

خوانساری اقتصاد ایران و ترکیه را در سال 57 نزدیک به هم دانست و افزود: در حال حاضر اقتصاد ایران از ترکیه حدود 500 میلیارد دلار عقب مانده است همچنین رشد سرمایه‌گذاری نسبت به استهلاک کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به تجربه تورم‌های دو رقمی در 4 دهه اخیر، بیان کرد: تورم در سال‌های اخیر 30 تا 40 درصدی شده است همچنین ارزش پول ملی نسبت به تورم روزانه افت پیدا می‌کند و از سوی دیگر ما با مقوله کاهش سرمایه اجتماعی مواجه هستیم. امیدی که برای ما باقی مانده است تحول دیجیتال است که می‌تواند عقب‌ماندگی‌های ما را جبران کند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه عدم فروش نفت بیش از 100 میلیارد دلار به اقتصاد ایران ضرر وارد کرده است، گفت: رشد صنعت پتروشیمی قابل توجه است، در سال 57 تولید محصولات پتروشیمی حدود 3 میلیون تن و در سال 97 حدود 80 میلیون و امیدواریم که در سال 1404 به 133 میلیون تن برسد.

به گفته خوانساری؛ بعد از نفت درآمدهای دلاری پتروشیمی بیشتر است و امیدواریم که با نوآوری ها در این حوزه این درآمد را افزایش بدهیم.

وی وظیفه اتاق بازرگانی تهران را واسط شدن بین بنگاه‌های سنتی و نوآور دانست و خاطر نشان کرد: در حال حاضر خروج سرمایه از ایران به 10 میلیارد دلار رسیده است که به نظر می‌رسد این عدد بیشتر شود. همچنین شاهد خروج نخبگان در همه زمینه‌ها هستیم و وجود جوانان فعال در حوزه استارتاپ‌ها و هدایت دانش آنها به بخش‌های صنعتی و تجارت می تواند شرایط اقتصاد را به بهبود بدهد.


لینک کوتاه
فروش نفت خروج سرمایه ضرر اتاق ایران اقتصاد نوآوری

اخبار مرتبط

نظرات شما