مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: طبق گزارش‌های موجود در سال زراعی 1400 - 1401 تولید 3 میلیون و 9 هزار و 824 تن پیاز در سطح زیرکشت 61 هزار و 707 هکتار با عملکرد 48٫8 تن در هکتار پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش نسیم اقتصاد، «حسین اصغری» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت تولید پیاز در کشور افزود: بر اساس آمارها در 6ماهه اول سال حدود 1٫4 میلیون تن تولید پیاز داشته‌ایم و پیش‌بینی می‌شود در نیمه دوم سال این میزان به بیش از 1٫6 میلیون تن برسد.
 
مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در سال زراعی 1399 - 1400، میزان تولید 3 میلیون و 407 هزار و 740 تن در سطح زیر کشت 67 هزار و 824 هکتار با عملکرد 50٫2 تن در هکتار بود.
 
وی با بیان اینکه تولید پیاز در 30 استان کشور صورت می‌گیرد اضافه کرد: جنوب کرمان با تولید 600 هزار تن، فارس با تولید 500 هزار تن، هرمزگان با تولید 350 هزار تن، اصفهان با تولید 350 هزار تن و کرمانشاه با تولید 200 هزار تن به ترتیب رتبه‌های اول تا پنجم تولید کشور را دارند.
 
کمبود منابع آبی و استمرار خشکسالی علت کاهش تولید
 
اصغری تصریح کرد: بر اساس مقایسه سال زراعی 1400 - 1401 نسبت به سال زراعی 1399 - 1400 حدود 6 هزار هکتار کاهش سطح زیر کشت و نزدیک 400 هزار تن کاهش تولید داشته‌ایم که علت این امر وقوع خشکسالی و کمبود منابع آبی است.
 
صادرات 157 هزار تن پیاز در 6ماهه نخست امسال
 
مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در 6ماهه نخست سال 1401، حدود 157 هزار تن پیاز به کشورهای عراق و پاکستان صادر شده است.
 
وی اظهار داشت: سال گذشته (1400) صادرات پیاز حدود 410 هزار تن با ارزآوری 85٫3 میلیون دلار بوده است.
 
اجرای الگوی کشت بر اساس نیاز کشور
 
اصغری گفت: با توجه به نیاز کشور هر سال برای تولید محصولات جالیزی از جمله پیاز طی فصول مختلف برنامه تولید به استان‌ها ابلاغ می‌شود تا با مازاد یا کاهش تولید روبرو نشویم تا تولیدکنندگان متضرر نشوند.

لینک کوتاه
تولید ۳ میلیون تن پیاز صادرات پیاز