مدیرعامل پالایش نفت قشم مطرح کرد: با اجرای پالایشگاه 60 هزار بشکه‌ای میعانات گازی در قشم، سالانه 2 میلیارد لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور اضافه خواهد شد.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایلنا، حامد دشمن فنا یزدی در نشست خبری در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه عمده محصولات این پالایشگاه حدود یک میلیون تن قیر و 800 هزار بشکه محصول ال. اف. اس است که برای نخستین بار در کشور تولید می‌شود، گفت: عمده بازارهای صادراتی محصولات تولیدی در پالایشگاه نفت سنگین قشم، کشورهای هند و چین هستند.
 
وی افزود: این پالایشگاه نخستین پالایشگاه نفت خام سنگین و اولین واحد پالایشی قشم است و برخلاف تولیدکنندگان دیگر قیر که خوراک وکیوم باتوم را از بورس کالا خریداری می‌کنند، پالایشگاه قشم، قیر را مستقیم از نفت خام تولید می‌کند که کیفیت بهتری دارد و از همین رو توانسته استانداردهای هند و چین را برای صادرات بگیرد.
 
مدیرعامل پالایش نفت قشم گفت: محصول ال‌اف‌اس پالایشگاه محصولی پر ارزش است که می‌تواند در پالایشگاه‌هایی که ضریب پیچیدگی بالاتری دارد با مخلوط شدن با خوراک آنها علاوه بر سبک کردن خوراک، سوددهی پالایشگاه‌ها را افزایش می‌دهد و کمک می‌کند محصولات متنوع‌تری تولید کنند.
 
وی با اشاره به اینکه از مزیت‌های دیگر این پالایشگاه، اسکله اختصاصی است که کنار آن تاسیس شده، افزود: این اسکله مزیت خوبی را ایجاد کرده و مشتریان برای دریافت محصول مجبور به انتظار در بنادر کشور نخواهند بود. 
 
دشمن فنا اشتغال‌زایی مستقیم در این پالایشگاه را 400 نفر عنوان کرد و ادامه داد: برای ساخت این پالایشگاه، بیش از 250 میلیون یورو سرمایه‌گذاری انجام شده است.
 
وی تاکید کرد: با توجه به صادرات محصولات تولیدی در پالایشگاه نفت خام سنگین قشم از همین جزیره، برای نخستین بار، تراز واردات و صادرات منطقه آزاد قشم مثبت شده است.
 
دشمن‌فنا گفت: این پالایشگاه به طریقی طراحی شده است که نفت خام سبک می‌تواند به برش‌های نفتا، نفت سفید و گازوئیل تبدیل شود.
 
وی با بیان اینکه در ابتدا قرار بود فاز 2 این پالایشگاه کاملاً شبیه به فاز نخست آن ساخته شود، افزود: در حال حاضر فاز دوم 30 درصد پیشرفت دارد؛ اما به دنبال آن هستیم تا با مذاکراتی که با لایسنسور پالایشگاه داریم، فاز 2 را در صورت امکان بهینه کنیم تا محصولاتی با ارزش‌افزوده بالاتری تولید شود.
 
دشمن فنا با اشاره به اینکه پیش از این قرار بود یک واحد پالایشی میعانات گازی در سیراف توسط شرکت گسترش انرژی پاسارگاد ایجاد شود، گفت: از آنجا که هنوز اقدامی برای ساخت یوتولیتی برای پروژه سیراف انجام نشده، تصمیم گرفتیم تا با توجه به وجود یوتولیتی مورد نیاز در قشم، این پروژه را در این جزیره اجرا کنیم.
 
وی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری بر روی پالایشگاه 60 هزار بشکه‌ای میعانات گازی پاسارگاد قشم با هدف جلوگیری از خام‌فروشی میعانات گازی ایجاد ارزش‌افزوده، اشتغال‌زایی و تضمین تولید حداکثری از میادین گاز پارس جنوبی با محصولات نفتا سبک و سنگین و گاز مایع توسط شرکت جاوید انرژی پرتو در دست اقدام است.
 
به گفته مدیرعامل شرکت پالایش نفت قشم، اگر یک پالایشگاه بخواهد خودش یوتولیتی را تامین کند اقتصادی نیست و این بخش‌های جانبی 150 میلیون دلار هزینه دارد که حدود 30 درصد ارزش پروژه را به سرمایه‌گذاری مورد نیاز اضافه می‌کند.
 
وی ادامه داد: با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در منطقه قشم شده بود و یوتولیتی موجود و اسکله در این منطقه، این پالایشگاه 60 هزار بشکه‌ای میعانات گازی از سیراف به قشم منتقل شد.
 
دشمن فنا افزود: برای احداث این پالایشگاه 60 هزار بشکه‌ای، سرمایه‌گذاری 500 میلیون دلاری نیاز است که با اضافه کردن یک واحد جدید، بنزین نیز در سبد محصولات آن قرار خواهد داشت و این در شرایطی است که در پروژه سیراف بنزینی تولید نمی‌شد و محصولات شامل گاز مایع، نفتای سبک و سنگین و نفتگاز بود؛ اما در اینجا نفتای سنگین به بنزین تبدیل می‌شود و از نیمه‌خام‌فروشی محصولات نیز جلوگیری خواهد شد. در ادامه نیز محصولاتی که در پالایشگاه تولید می‌شود می‌تواند در زنجیره ارزش ادامه پیدا کند و سرمایه‌گذاران وارد عمل شوند.
 
وی میزان تولید بنزین از این پالایشگاه را که در مدت 36 ماه ساخته خواهد شد، روزانه 30 هزار بشکه و معادل 6 میلیون لیتر عنوان کرد و گفت: با اجرای این پالایشگاه 60 هزار بشکه‌ای میعانات گازی در قشم، سالانه 2 میلیارد لیتر به ظرفیت تولید بنزین کشور اضافه خواهد شد. برای تامین خوراک نیز از خط لوله‌ای که از بندرعباس تا جنوب جزیره قشم احداث شده استفاده می‌کنیم.
 
مدیرعامل شرکت پالایش نفت قشم تاکید کرد: در پیک کار حدود 1500 نفر مستقیم مشغول به کار می‌شوند و به طور غیرمستقیم 5 هزار نفر درگیر این پروژه خواهند بود.
 
در ادامه سید حسن مداحی، با اشاره به اینکه در سال 1387 احداث نیروگاه سیکل ترکیبی تولید برق به ظرفیت 500 مگاوات در قشم مطرح شد، گفت: در سال 93، علاوه بر این نیروگاه، تامین یوتولیتی مورد نیاز پالایشگاه نفت خام سنگین قشم نیز مطرح شد، بنابراین احداث یک نیروگاه 500 مگاواتی ماموریت اول و تامین یوتولیتی سایر طرح‌ها ماموریت دوم این شرکت بود و اکنون 7 محصول در قالب یوتولیتی مورد نیاز پالایشگاه نفت خام سنگین قشم تولید می‌شود.
 
وی ادامه داد: برای تامین یوتولیتی، در گام اول یک نیروگاه 70 مگاواتی عملیات احداث شد و در بهار سال 96 به شبکه سراسری پیوست و بخشی از برق مورد نیاز جزیره قشم را تامین می‌کند و از سال 96 تا کنون 100 میلیارد تومان توسط این نیروگاه به شبکه سراسری برق فروختیم. 
 
مدیر عامل نیروگاه قشم تاکید کرد: با تامین و سرمایه‌گذاری 60 میلیون یورو عملاً تاسیسات تامین یوتولیتی شکل گرفت و از پاییز 1400 به بهره‌برداری رسید و این یوتولیتی می‌تواند پروژه‌های بعدی که در قشم ایجاد خواهد شد را تامین کند و بستر لازم برای سرمایه‌گذاری وجود دارد.
 
 وی افزود: در حال حاضر علاوه بر تامین بخار، 14 هزار متر مکعب آب شرب جزیره قشم را می‌توانیم تامین می‌کنیم و این در شرایطی است که مجموع نیاز جزیره قشم به آب شرب 30 هزار مترمکعب برآورد می‌شود که در این میان این شرکت سهمی 45 درصدی خواهد داشت و مذاکرات برای تحویل این آب با آب و فاضلاب جزیره آغاز شده است.
 
وی با اشاره به اینکه ماموریت بعدی احداث نیروگاه 500 مگاواتی بود، ادامه داد: فاز اول این نیروگاه اردیبهشت امسال با ظرفیت 320 مگاوات و راندمان 39 درصد با حضور رئیس جمهور به بهره‌برداری رسید و از اول تابستان تا کنون یکی از مولدهای بزرگ نیروگاه قشم را در مدار تولید داریم و در مجموع 390 مگاوات برق تولید می‌کنیم. فاز بعدی احداث واحد بخار است که بعد از تامین مالی کار ساخت آن شروع می‌شود.
 
مداحی با بیان اینکه پیک مصرف کل جزیره قشم 320 مگاوات است، تاکید کرد: در مجموع تولید برق در قشم 600 مگاوات است و مازاد برق تولید توسط شبکه سراسری به خارج از جزیره منتقل می‌شود.
 
وی با بیان اینکه در مجموع شرکت گسترش انرژی پاسارگاد در سراسر کشور، 2600 مگاوات ظرفیت نیروگاهی دارد، گفت: این میزان معادل 3.5 درصد کل ظرفیت نیروگاهی کشور است.
 
مدیرعامل نیروگاه قشم به مشکل کمبود گاز برای خوراک این نیروگاه‌ها اشاره کرد و افزود: مشکل این پروژه‌ها در جزیره قشم و سرمایه‌گذاری صنعتی در قشم گاز است و با وجود اینکه تصویر روشنی در قشم داشته؛ اما گاز مورد نیاز به طور کامل تامین نشده و از همین رو به دنبال تسریع در احداث خط 30 اینچ گاز از بندرعباس به جزیره قشم هستیم.
 
وی ادامه داد: نیروگاه 320 مگاوات گازی که امسال توسط رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید تا به امروز می‌توانست حدود 800 میلیون کیلووات ساعت برق تولید کند؛ اما عملکرد آن 70 میلیون کیلووات ساعت است که علت آن کمبود گاز است.
 
همچنین سید باقر موسوی با تاکید بر اینکه دریافت خوراک و صادرات محصولات نیازمند زیرساخت‌های لازم از جمله اسکله اختصاصی بوده، گفت: ظرفیت اسمی این اسکله که در 3 فاز مختلف احداث می‌شود،  17.5 میلیون تن است.
 
وی افزود: در این اسکله امکان پهلوگیری کشتی‌های 70 هزار تنی، 35 هزار تنی و 7 هزار تنی وجود دارد. عملیات اجرایی در 2 فاز اجرا شد و اسکله 35 هزار تنی در حال بهره‌برداری است و اسکله 70 هزار تنی و 7 هزار تنی نیز در سال‌های آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
 
موسوی ادامه داد: از زمان بهره‌برداری اسکله 35 هزار تنی تا کنون 400 هزار تن بار تخلیه شده و 120 هزار تن بارگیری محصولات تولید پالایشگاه نیز انجام شده است و در مجموع 30 فروند کشتی در این اسکله خدمات گرفته‌اند.
 
مدیر عامل شرکت ساخت و بهره برداری اسکله قشم با تاکید بر اینکه ایجاد اسکله 70 هزار تنی در هرمزگان منحصر به فرد است و در سال‌های آتی می‌تواند خدمات مفیدی در بخش دریایی و بندری ارائه کند، گفت: از نظر حجم تخلیه و بارگیری، بندر قشم اکنون جزو بنادر هفت‌گانه سازمان بنادر قرار دارد. پروژه اسکله حرا با نهایی شدن فاز دوم و بهره‌برداری اسکله 70 هزار تنی قدم بزرگی را در پروژه بندری در کشور خواهد داشت.
 
موسوی افزود: این شرکت با هدف سرمایه‌گذاری به منظور واردات و صادرات خوراک و محصول مجموعه پالایشگاه‌های در حال احداث و نیز در چارچوب نیاز فعالیت‌های سایت نفتی منطقه شمال جزیره قشم و با اخذ مجوزهای لازم از سازمان منطقه آزاد قشم در مهرماه 93 فعالیت خود را آغاز کرد.
 
محمد علی جیوار نیز در این رابطه با بیان اینکه این شرکت در سال 96 جهت انجام فعالیت‌های زیر در جزیره قشم تاسیس شد در شمال جزیره قشم قرار دارد، گفت: 3 پست اسکله است و اکنون در پست اول کشتی‌های 35 هزار بشکه‌ای می‌توانند پهلوگیری کنند و پست دوم تا سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
 
مدیر عامل شرکت تجهیز و توسعه صنایع قشم سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای ساخت این اسکله را 76 میلیون یورو دانست و ادامه داد: پست 3 به بهره‌برداری رسیده  و 2 پست دیگر نیز به تدریج به بهره‌برداری می‌رسد. 
 
در ادامه رامتین نائب ولی با اشاره به اینکه مدرسه پاسارگاد روستای زینبی قشم در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی این شرکت امروز به بهره‌برداری رسید، گفت: از سال 98 اقدامات پایه‌ای را انجام داده بودیم اما نگاه اجرایی و عملیاتی نداشتیم. 
 
وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر نگاه به انجام مسئولیت‌های اجتماعی تغییر کرده، افزود: مهم‌ترین پروژه در این زمینه احداث مدرسه پاسارگاد قشم در روستای زینبی قشم است که در بازه زمانی 5ماهه ساخته شد که رکورد ویژه‌ای است.
 
نائب ولی ادامه داد: کیفیت ساخت این مدرسه نیز که جزو مدارس هوشمند هرمزگان است مورد توجه بوده و نگاه صرفاً زیرساختی نیست. همچنین اقدامات دیگری مانند تجهیز کتابخانه انجام دادیم.
 
وی تاکید کرد: این شرکت علاوه بر سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت (ساخت مدرسه) و تأمین سخت‌افزارهای نوآورانه آموزشی، قدم فراتر نهاده و آموزش‌های تخصصی برای توسعه و توانمندسازی نیروی انسانی شاغل در حوزه آموزش‌وپرورش را به‌عنوان یک هدف متعالی در پرورش استعدادهای درخشان ایران برنامه‌ریزی کرده است.
 
رئیس مسئولیت‌های اجتماعی شرکت گسترش انرژی پاسارگاد گفت: از این رو با همکاری یک مجتمع آموزشی و معلمین نخبه و مجرب آن مجموعه، دوره‌های تخصصی در جهت بهبود کیفیت آموزش، ایجاد محیط مناسب و نخبه‌پرور، حفظ انگیزه ادامه تحصیل و تخصص‌گرایی در حوزه آموزش را برای تمامی معلمین جزیره قشم در دوره‌های مربوطه و در محل مدرسه پاسارگاد روستای زینبی قشم برگزار کرده و امیدوار است تا سهمی هرچند کوچک در رشد و شکوفایی فرزندان این مرزوبوم ایفا کند.
 
وی به کاشت 5 هزار اصله نهال در جنگل حرا قشم نیز اشاره کرد و افزود: 10 هزار اصله نهال دیگر نیز قرار است کاشته شود.
 
نائب ولی تاکید کرد: تلاش کرده این خدماتی را در قالب مسئولیت‌های اجتماعی ارائه دهیم که در بهبود سطح زندگی و افزایش کیفیت موثر باشد.

لینک کوتاه
لیتر تولید سالانه بنزین کشور

اخبار مرتبط

نظرات شما