مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس با بیان اینکه نرخ‌های جدید یوتیلیتی گامی در راستای عدالت بود، از افزایش سودآوری و افزایش تولید برق، هوای ابزار دقیق و هوای سرویس در این مجتمع خبر داد.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از روابط عمومی شرکت فجر انرژی خلیج فارس، مجمع عمومی عادی سالیانه «بفجر» با حضور 78 درصد سهامداران و به ریاست محمد حسن فامیلی برگزار شد.

بعد از رأی گیری از حاضران در مجمع برای انتخاب ناظران و استقرار هیات رئیسه، این مجمع در سالن همایش‌های بین‌المللی نیایش آغاز شد.
در ابتدای مجمع، مدیرعامل فجر انرژی خلیج فارس به ارایه گزارش عملکرد و مالی شرکت، در سال مالی منتهی به پایان اسفند 1400 پرداخت و با اشاره به تاریخچه تاسیس شرکت از سال 1377، تغییر نام در سال 1398 و افزایش سرمایه و بروزرسانی نرخ‌های فروش محصولات و ارزش سهام شرکت در سال 1400، سال 1401 را سال حرکت به سمت توسعه پایدار خواند.
علی زال‌خانی با بیان اینکه شرکت فجر انرژی خلیج فارس به عنوان اولین مجتمع تولید یوتیلیتی و سرویس‌های حیاتی متمرکز در ایران از سال 1382 و دومین شرکت در صنعت پتروشیمی کشور بعد از شرکت پتروشیمی بندر امام از نظر حجم سرمایه گذاری بالغ بر 2 و نیم میلیارد یورو است، تصریح کرد: این مجتمع عظیم، پیشرفته و مدرن به عنوان قلب تپنده در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، عملیات تولید و توزیع سرویس‌های حیاتی به 23 شرکت مستقر در این منطقه که بالغ بر 34 درصد تولید محصولات صنعت پتروشیمی کشور را شامل می‌شود، برعهده دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه این شرکت از اردیبهشت تا پایان شهریور با ظرفیت تولید هزار مگاوات در ساعت فعالیت می‌کند، اظهار داشت: در این بازه با توجه به تقاضای 68 هزار مگاواتی برق کشور، فجر انرژی با تامین حدود 500 مگاوات توان لحظه‌ای علاوه بر تامین نیاز شرکت‌های پتروشیمی، سهمی حدود هفت دهم درصدی از تامین برق کشور را بر عهده دارد و نیاز شبکه برق سراسری را تامین می‌کند.نکته حائز اهمیت آنکه فروش برق به شبکه سراسری که هم در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی و هم درآمدزایی برای شرکت است، در سال 1400 نسبت به سال قبل 12 درصد بیشتر بوده و در سال 1401 از این مقدار نیز بیشتر خواهد شد.
  زال‌خانی با بیان اینکه در حال حاضر شرکت فجر‌انرژی خلیج فارس جهت نیل به اهداف بلند مدت و چشم انداز خود و پایداری و افزایش سودآوری در حال بررسی و ایجاد بسترهای مناسب جهت فروش محصولات تولیدی در خارج از منطقه ویژه اقتصادی و دستیابی به بازار فروش جدید است و به دنبال آن است که برترین شرکت بورسی بازار انرژی در افق 1404 بشود، یادآور شد: با توجه به طرح‌های توسعه در حال اجرا در منطقه ویژه اقتصادی این شرکت توانایی تامین نیازهای یوتیلیتی این طرح‌ها را نیز دارد.
مدیرعامل بفجر در ادامه به ارائه گزارش تولید 1400 پرداخت و تصریح کرد: تولید اکثر محصولات شرکت در حد پیش‌بینی شده محقق شد و کلیه تعهدات فروش شرکت نیز به موقع برآورده شد، در برخی محصولات همانند برق 5 درصد، هوای ابزار دقیق 9 درصد و هوای سرویس 4 درصد بیش از سال قبل تولید شده‌اند.
 وی افزود: در سال 1400 محصولات و خدمات فجر انرژی خلیج فارس به شرکت پتروشیمی اروند با 23 درصد، مارون 20 درصد، امیرکبیر 16 درصد، شهید تندگویان 12 درصد، فناوران 5 درصد، بوعلی سینا 4 درصد و کارون 4 درصد عرضه شده است و 15 درصد محصولات و خدمات نیز به سایر شرکت‌های مستقر در منطقه از جمله شرکت‌های پتروشیمی رازی، غدیر، خوزستان رجال، نوید زر شیمی، تخت جمشید، اداره بنادر و کشتیرانی، پایانه‌ها،‌شیمی بافت و سایر شرکت‌ها عرضه می‌شود.
همچنین زال‌خانی با ارایه جدول ترکیب فروش محصولات شرکت فجر در سال 1400،‌گفت: برق 53 درصد انواع آب های صنعتی 20 درصد، بخار 16 درصد، انواع هوا 7 درصد و سایر محصولات 3 درصد میزان فروش محصولات این شرکت را تشکیل می‌دهد.
 در ادامه، مدیرعامل فجر انرژی خلیج فارس، دستاوردهای با اهمیت در بخش مالی شرکت را پیگیری و تعدیل نرخ های فروش یوتیلیتی و سرویس های حیاتی و همچنین خدمات تصفیه پساب‌ها توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای سال 1400، پیگیری و تعدیل نرخ فروش برق به شبکه سراسری برای سال 1401، افزایش سرمایه شرکت از شش هزار و پانصد میلیارد ریال به 19 هزار و 500 میلیارد ریال، توافق با شرکت مدیریت شبکه برق ایران و وصول چهار هزار و 444 میلیارد ریال از مطالبات معوقه از این شرکت شامل سه هزار و 550 میلیارد ریال از طریق دریافت اسناد خزانه اسلامی و تسویه مطالبات تا پایان سال 1399 عنوان کرد.
وی همچنین به مقایسه سود عملیاتی و خالص شرکت طی 6 سال گذشته پرداخت و سود عملیاتی سال 1395 را 8 هزار و 148 میلیون ریال عنوان کرد که در سال 1400 به 86 هزار و 783 میلیون ریال رسید و همچنین سود خالص از6 هزار و 421 میلیون ریال سال 1395 به 85 هزار و 777 میلیون ریال در سال 1400 رسید که این میزان سود خالص بیش از 570 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال مالی گذشته با توجه به نرخ‌های جدید یوتیلیتی را داشته است.
زال‌خانی در بخش پایانی گزارش خود به مسیر سخت و طولانی طی شده برای رسیدن به نرخ‌های جدید یوتیلیتی پرداخت و گفت: نرخ‌های قدیم شرکت های تولیدکننده یوتیلیتی را به سمت ضرردهی، جلوگیری از توسعه و حتی توقف فعالیت پیش می‌برد که این یک خطر جدی برای صنعت پتروشیمی بود، با تلاش‌های صورت گرفته توسط  مدیر عامل پیشین گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پیگیری‌های ویژه و بسیار موثر دکتر علی عسکری و همراهی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، نرخ‌های جدید اعلام شد که گامی در راستای عدالت بود.
وی در ادامه به تشریح چگونگی تغییر مبنای محاسباتی سرویس‌های حیاتی پرداخت و خاطر نشان کرد: میانگین موزون بازده عملیاتی سال 1399 یازده شرکت‌ مصرف کننده سرویس‌های حیاتی فجر انرژی خلیج فارس، 18.4 دهم درصد و بازده شرکت فجر انرژی 4 درصد بوده است.
در ادامه مجمع، بیشتر سوالات سهامداران پیرامون فرمول جدید یوتیلیتی، پذیرفتن این فرمول از سوی شرکت‌های مصرف کننده و برخی اعتراضات مصرف‌کنندگان به این فرمول بود.
مدیرعامل فجر انرژی خلیج فارس در پاسخ به این سوالات گفت: طبق قرار 25 ساله منعقد شده با این شرکت‌ها، مرجع قیمت گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی است و این فرمول ماحصل بحث های کارشناسی فراوان و در نظر گرفتن سود شرکت‌های مصرف کننده و تامین کننده یوتیلیتی است و این شرکت ها نیز صورتحساب‌های جدید بر اساس نرخ جدید را پذیرفته‌اند و البته با توجه به هزینه سنگین تجهیزات تامین یوتیلیتی و نیاز  به حجم بالایی از سرمایه.گذاری، اگر شرکت بخواهد خود رأساً این کار بکند  قطعا قیمت تمام شده آن بیشتر از  بهای فعلی یوتیلیتی فجر خواهد شد.
در ادامه مجمع، گزارش حسابرس قرائت شد و با رای‌گیری انجام شده صورت‌های مالی شرکت به تصویب رسید.
همچنین این مجمع با تخصیص 300 میلیارد ریال بودجه مسئولیت اجتماعی موافقت کرد و روزنامه ایران و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه رسمی شرکت تعیین شدند.
در پایان، این مجمع با تخصیص حداکثر سود قابل تخصیص به میزان 435 تومان به ازای هر سهم بفجر موافقت کرد.

لینک کوتاه
نرخ‌های جدید یوتیلیتی سودسهامداران قیمت گذاری شرکت‌های مصرف کننده تولید کننده یوتیلیتی