مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی گفت: کلیه مبالغ واریزی به دستگاههای کارتخوان اصناف، ملاک عمل سازمان امور مالیاتی در محاسبه مالیات مقطوع است. البته، اگر پول به حساب متصل به کارتخوان اصناف واریز شده باشد، در محاسبه مالیات آنها لحاظ نشده است.
به گزارش نسیم اقتصاد، شاهین مستوفی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی از سود مؤدیان مالیات مطالبه میکند بنابراین هرچه میزان سود مؤدیان بالاتر برود، میزان مالیات دریافتی از آنها نیز بیشتر میشود. طبق ماده 101 قانون مالیاتهای مستقیم برای صاحبان مشاغل در سال 1400 معادل 36 میلیون تومان معافیت از سود تعیین شده است و زمانی که سازمان مالیاتی سود یک صنف را محاسبه میکند، سود آن صنف را منهای 36 میلیون تومان میکند و باقی آن سود مشمول مالیات خواهد شد.
وی با بیان اینکه نرخ مالیات صاحبان مشاغل براساس ماده 131 قانون مالیاتهای مستقیم محاسبه میشود، افزود: طبق این ماده، تا مبالغ 50 میلیون تومان از سود مشمول مالیات با نرخ 15 درصد میشود و نسبت به مازاد 50 تا 100 میلیون تومان، نرخ 20 درصد و نسبت به مازاد 100 میلیون تومان نرخ 25 درصد اعمال میشود. بنابراین، مالیات به این شکل محاسبه میشود.
مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی ادامه داد: اینکه سود مبلغ تراکنش به چه شکل محاسبه میشود، به نوع فعالیت اشخاص بستگی دارد، پس اگر تعداد و مبالغ تراکنش کارتخوان دو صنف یکسان باشد، مالیات آنها یکسان نیست زیرا نسبت سود فعالیت آنها متفاوت است و میزان مالیات آنها نیز متفاوت خواهد بود.
مستوفی در ادامه گفت: اقدام سازمان امور مالیاتی دررابطه با مالیات مشاغل و اصناف مربوط به بند م تبصره 12 قانون بودجه سال 1400 است و سازمان مکلف به اجرای قانون است که طبق این بند، کلیه مبالغ واریزی به دستگاههای کارتخوان اصناف ملاک عمل سازمان امور مالیاتی در محاسبه مالیات مقطوع است. البته اگر پول به حساب متصل به کارتخوان اصناف واریز شده باشد، در محاسبه مالیات آنها لحاظ نشده است.
وی بیان کرد: در این زمینه کسانی که مدعی هستند مبالغ واریزی به کارتخوان آنها مبالغ درآمدی آنها نیست، باید اسناد و مدارک به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند تا مورد تایید قرار بگیرد و رقم موردنظر از ارقام درآمدی آنها خارج شود که نسبت به آن رقم، مطالبه مالیات صورت نگیرد. برای عملکرد سال 1399 اصناف و مشاغل هم از اطلاعات واریزی کارتخوانها برای مالیات اقدام کردیم، از آنجا که در قانون بودجه سال 1399 به این ترتیب مقرر نشده بود، برای حمایت از مشمولان، اعدادی که در سیستم سازمان امور مالیاتی به عنوان حساب تجاری آنها درنظر گرفتیم، کمتر از میزان گردش دستگاه کارتخوان آنها بوده است.
مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی افزود: اگر اصناف و مشاغل به این اعداد هم اعتراض داشته باشند و اسناد خود را مبنی بر درآمدی نبودن این اعداد ارائه کنند، سازمان امور مالیاتی این مضووع را بررسی خواهد کرد.
مستوفی با تاکید براینکه به واسطه شیوع ویروس کرونا در سال 1400 نسبت سود فعالیت مشاغل را کاهش دادیم و نرخ مالیات آنها زیاد نشده است، گفت: با توجه به اینکه اطلاعات مربوط به درآمد مشاغل شفاف شد و میزان درآمد فعالین اقتصادی به واسطه این اطلاعات نیز شفاف شد، سازمان امور مالیاتی از این محل مطالبه مالیات انجام داد که بعضا این مالیات بیشتر شد.
طبق این گزارش، اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) تا تاریخ 1401/4/15 برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال 1400 مهلت دارند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
مالیات بیش از 57 درصد واحدهای صنفی که در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبتشده، صفر تومان... 1 تیر 1401
سازمان امور مالیاتی در اطلاعیه ای اعلام کرد: اخذ مالیات از تراکنش های بانکی و کارتخوان... 28 خرداد 1401
سازمان امور مالیاتی کشور طی اطلاعیهای انتشار برخی اخبار در فضای مجازی مبنی بر اخذ... 14 خرداد 1401
نایب رییس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه سیاست درست دولت سیزدهم در اصلاح پرداخت ارز 4200... 20 اردیبهشت 1401
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: وضع عوارض صادرات فقط برای کوتاه مدت خواهد بود،... 17 اردیبهشت 1401
خزانه داری کل کشور اعلام کرد سال گذشته حدود 72 درصد از پرداختهای حقوق و مزایای کارکنان... 28 فروردین 1401
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مالیات و عوارض ارزش افزوده شرکتهای بزرگ استانها،... 13 فروردین 1401
پس از معطلیهای بسیار در سال گذشته برای اخذ مالیات از خانههالی خالی، سازمان امور... 9 فروردین 1401
نظرات شما