مالیات بیش از 57 درصد واحدهای صنفی که در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت‌شده، صفر تومان تعیین شده است.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایرنا، بر اساس قانونی که دولت قبل چند سال اجرای آن را به تاخیر انداخت، در سال جاری با تهیه زیرساخت‌های جدید توسط سازمان امور مالیاتی، میزان فروش و گردش مالی واحدهای صنفی به عنوان معیار محاسبه مالیات آنها تعیین شده است. تا پیش از این، مالیات اصناف به روش‌های قدیمی همچون توافق مؤدی با ممیز مالیاتی تعیین می‌شد که هم امکان بروز فساد در آن بسیار زیاد بود و هم شیوه‌ بسیار غیرشفاف بود و سبب فرار مالیاتی اصناف پردرآمدی مثل وکلا و پزشکان متخصص شده بود که ماهانه چند میلیارد تومان درآمد داشتند اما هر سال به هنگام پرداخت مالیات، کمتر از یک کارگر یا کارمند، مالیات می‌پرداختند.

 
بر اساس آخرین آمار سازمان امور مالیاتی،  تا  سی و یکم خردادماه، نزدیک به یک میلیون و 685 هزار واحد صنفی که مشمول استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم برای پرداخت مالیات عملکرد خود در سال 1400 بوده‌اند (تعیین مالیات مقطوع) هستند، درخواست‌های خود را در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت کرده‌اند.
 
از این تعداد، مالیات 967 هزار واحد صنفی صفر ثبت‌شده است یعنی بیش از 57 درصد اصناف.
 
همچنین مالیات 519 هزار واحد صنفی کمتر از 5 میلیون تومان است. یعنی مجموعا 88 درصد واحدهای صنفی برای عملکرد سال گذشته خود، مالیات صفر یا کمتر از 5 میلیون تومان پرداخت می‌کنند.
 
به‌علاوه، 112 هزار واحد صنفی مالیاتی بین 5 تا 10 میلیون تومان باید بپردازند و 53 هزار واحد صنفی مالیات بین 10 تا 20 میلیون تومان می‌پردازند.
 
تعداد واحدهای صنفی که می‌بایست بین 20 تا 30 میلیون تومان مالیات بپردازند تنها 15 هزار واحد صنفی است و نزدیک به 17 هزار واحد هم باید مالیات بالاتر از 30 میلیون تومان بپردازند که عمدتا شامل پزشکان، دندانپزشکان، طلافروشان، آهن‌فروشان، نمایشگاه‌های اتومبیل و سایر اصناف پردرآمد هست.

لینک کوتاه
مالیات واحدهای صنفی سازمان امور مالیاتی

اخبار مرتبط

نظرات شما