شکاف قیمت مصوب و بازار گوشت قرمز در حالی همچنان حفظ شده که قیمت‌ها در بازار شب عید مرغ و مشتقات آن از ثبات بیشتری برخوردار است.

به گزارش نسیم اقتصاد، همشهری نوشت: رشد نسبی تقاضای خرید گوشت قرمز در روزهای پایانی سال موجب گرمتر شدن بازار عرضه چند نرخی این محصول از مغازه‌های سطح شهر تا فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره بار شده است.
 
افزایش قیمت گوشت قرمز طی چند هفته گذشته موجب شد تا ستاد تنظیم بازار از رشد عرضه این ماده پروتئینی با قیمت‌های مصوب برای کاهش قیمت خرده‌فروشی گوشت در بازار مصرف خبر دهد. بر این اساس حداکثر قیمت خرده‌فروشی گوشت قطعه‌بندی گوسفندی و گوساله در میادین میوه و تره بار و فروشگاه‌های زنجیره‌ای 140هزار تومان اعلام شد. این درحالی است که قیمت خرده فروشی هر کیلوگرم گوشت قطعه‌بندی شده گوسفند و گوساله در مغازه‌های سطح شهر تهران تا مرز200هزار تومان نیز می‌رسد. با این روند عرضه قطره‌چکانی گوشت قرمز با نرخ مصوب نه‌تنها به شکست قیمت خرده‌فروشی این اقلام در سطح بازار منجر نشده است بلکه فاصله قیمتی هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی و گوساله در میادین و فروشگاه‌های زنجیره‌ای، تا قصابی‌ها، بنابر منطقه عرضه، به 20تا 30هزار تومان نیز رسیده است.
 
نوسان قیمت گوشت و آلایش گوسفندی
گزارش میدانی از قیمت خرده‌فروشی گوشت قرمز گوسفندی و گوساله در فروشگاه‌های سطح شهر برخی مناطق تهران حاکی از بالا بودن قیمت عرضه گوشت قطعه بندی در این مغازه‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای نسبت به میادین میوه و تره‌بار است. قیمت هر کیلوگرم گوشت شقه بی‌دنبه و سردست گوسفندی از 149تا 155هزار، ران 173تا 185هزار، ران و راسته گوسفندی 163تا 178هزار، راسته بدون استخوان 195تا 210هزار و چرخ‌کرده مخلوط گوسفندی و گوساله 146تا 155هزار تومان است. همچنین انواع گوشت گوساله در این مغازه‌ها با اختلاف قیمت زیاد عرضه می‌شود. نرخ هر کیلوگرم گوشت ران گوساله از 157تا 182هزار، راسته گوساله از 175تا 196هزار، سردست گوساله از 163تا 175هزار و شتر 190تا210هزار تومان در نوسان است. در بازار آلایش دام نیز هر کیلوگرم دل و جگر گوسفندی به نرخ 190تا 205هزار، هر دست کله پاچه 125تا 130هزار، سیراب شیردان 35تا 40هزار، هر عدد قلم گوساله 30تا 35هزار و هر عدد پاچه گوساله از 30تا 33هزار تومان به مشتریان عرضه می‌شود.
 
از قیمت مصوب میادین تا نرخ شکنی زنجیره‌ای‌ها
افزایش شکاف قیمت گوشت قرمز در مغازه‌های سطح شهر تهران در حالی است که قیمت عرضه انواع گوشت قرمز در میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران نسبت به فروشگاه‌های زنجیره‌ای به نرخ‌های مصوب شرکت پشتیبانی امور دام نزدیک‌تر است. بنابر مصوبه این شرکت هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی به نرخ 110هزار تومان به مباشران میادین میوه و تره بار عرضه می‌شود. این فروشندگان به عرضه گوشت لاشه گوسفندی به نرخ هر کیلوگرم 116هزار تومان و سایر قطعات با قیمت مصرف‌کننده حداکثر 140هزار تومان ملزم هستند. همچنین هر کیلوگرم گوشت لاشه گوساله به قیمت 94هزار تومان در اختیار میادین میوه و تره بار قرار می‌گیرد. این مراکز هم باید گوشت قطعه‌بندی گوساله را بنابر نوع قطعه به نرخ 125 تا 130 هزار تومان به مشتریان عرضه کنند. بررسی نرخ مصوب گوشت قرمز در میادین میوه و تره‌بار نیز نشان می‌دهد که اکنون هر کیلوگرم گوشت شقه گوسفندی به نرخ 116هزار و 900، راسته با استخوان گوسفندی 125هزار، سردست گوسفندی 119هزار، ران گوسفندی 139هزار و500، قلوه‌گاه گوسفندی 87 هزار، ران گوساله 139هزار، راسته بدون استخوان گوساله 139هزار، سردست گوساله 137هزار و قلوه‌گاه گوساله 97 هزار تومان عرضه می‌شود. این درحالی است که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای قیمت عرضه انواع گوشت گوسفندی و گوساله با نرخ مصوب تفاوت چشمگیری دارد به‌نحوی که فروشگاه اتکا هر کیلوگرم گوشت راسته بدون استخوان گوساله را به نرخ 186هزار تومان به مشتریان عرضه می‌کند.
 
ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار مرغ
گزارش میدانی از بازار مرغ و مشتقات آن حاکی از ثبات نسبی قیمت‌ها در این بازار است به‌نحوی که قیمت خرده‌فروشی مرغ در اغلب مغازه‌های مرغ‌فروشی سطح شهر تهران در محدوده 31تا 32هزار تومان است. اگرچه این فاصله قیمتی در برخی انواع قطعه‌بندی و بسته‌بندی‌شده مرغ به‌خصوص در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ نسبت به سطح شهر بیشتر است اما با این روند قیمت خرده‌فروشی هر کیلوگرم مرغ تازه بنابر محل عرضه از 30هزار و 900تا 31هزار و 800تومان در نوسان است.
در فروشگاه‌های سطح شهر هر کیلوگرم ران مرغ به قیمت 26هزار و 900تا 27هزار و 200، ران بی‌کمر(رستورانی) 30هزار و 900تا 31هزارو 200، سینه بی‌کتف 57هزار و 500تا 59هزار و 700، سینه بی‌کتف 55هزار تا 58هزار و 200، فیله مرغ 72هزار تا 75هزار، کتف مرغ 32هزار و 500تا 33هزار و 700، بال مرغ 33هزار تا 35هزار، گردن مرغ 16تا 17هزار و 500، شتر مرغ 68تا 70هزار، دل و جگر شترمرغ 100تا 110هزار، راسته و فیله شترمرغ 195تا 205هزار، بوقلمون 43هزار و 900تا 46هزار و 200، جگر بوقلمون 32تا 33هزار، دل بوقلمون 39تا 40هزار و بلدرچین بسته‌بندی 2عددی از 35 تا 37هزار تومان به مشتریان عرضه می‌شود.

لینک کوتاه
گوشت بازار گوشت گرم چندنرخی

اخبار مرتبط

چرا گوشت قرمز گران شد؟

چرا گوشت قرمز گران شد؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک گفت: سال 1398 وزارت جهاد کشاورزی سامانه بازارگاه را... 2 فروردین 1403

هوای معتدل بازار سرمایه

هوای معتدل بازار سرمایه

امروز بازار بورس با رشد نسبی 1921 واحد مواجه شد و شاخص کل به دو میلیون و 163 هزار واحد رسید. 22 اسفند 1402

نظرات شما