مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی با بیان اینکه حدود 70 درصد قیمت تمامشده لبنیات وابسته به نرخ شیر خام است، گفت: تا زمانی که قیمت کارشناسیشده اعلام نشود، بلاتکلیفی در بازار لبنیات ادامه خواهد داشت.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، این روزها بازار لبنیات بار دیگر با رشد قیمتها مواجه شده است؛ آن هم در شرایطی که هیچ مصوبه یا اعلام رسمی از سوی مراجع ذیربط برای افزایش نرخها وجود ندارد. بر اساس گزارشهای میدانی خبرنگار ایسنا برخی شرکتهای تولیدکننده لبنیات بهصورت خودسرانه اقدام به افزایش قیمت شیر و سایر فرآوردهها کردهاند؛ موضوعی که نهتنها موجب نارضایتی مصرفکنندگان شده، بلکه آشفتگی بازار را نیز تشدید کرده است.
افزایش قیمت لبنیات در شرایطی اتفاق میافتد که مصرف سرانه شیر و لبنیات در کشور طی سالهای اخیر روندی نزولی داشته است. گرانیها موجب شده بسیاری از خانوارها، بهویژه دهکهای پایین درآمدی، لبنیات را از سبد تغذیه خود حذف یا بهشدت محدود کنند؛ موضوعی که میتواند تبعات جدی برای سلامت عمومی جامعه داشته باشد.
علیاحسان ظفری - مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی - در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به افزایشهای اخیر قیمت لبنیات در برخی شرکتها، گفت: بعضی از این افزایش قیمتها را به هزینههای جانبی مانند بستهبندی نسبت میدهند، اما واقعیت این است که قیمت شیر خام و چربی آن امسال توسط دولت افزایش یافته و چربی حاصل از شیر خام حدود 50 درصد گران شده است. از آنجا که حدود 70 درصد بهای تمامشده محصولات لبنی به قیمت شیر خام مربوط میشود، این موضوع بهطور طبیعی روی قیمت نهایی محصولات تأثیر میگذارد.
ظفری با بیان اینکه تغییرات حاملهای انرژی، هزینههای حملونقل و افزایش دستمزد نیروی انسانی نیز بر قیمت تمامشده تأثیر گذاشته، تصریح کرد: این عوامل در یک بنگاه اقتصادی، تعیینکننده قیمت نهایی محصول هستند. با این حال، آنچه اهمیت دارد این است که وزارت جهاد کشاورزی، بهعنوان متولی قیمتگذاری شیر خام و تنظیم بازار، باید هر دو بخش را بهصورت همزمان ببیند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی تاکید کرد: متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی در بخش تنظیم بازار تاکنون تصمیمی برای تعیین قیمت منطقی محصولات لبنی اتخاذ نکرده است. به همین دلیل، برخی از همکاران ما در صنعت لبنیات برای جلوگیری از زیان، بهصورت خودسرانه اقدام به افزایش قیمت کردهاند.
ظفری ادامه داد: این اقدام باید یک بار برای همیشه با صدور مصوبهای شفاف و منطقی متوقف شود. از رسانهها میخواهیم تا با فشار بر دستگاههای اجرایی متولی، بهویژه وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت از مصرفکنندگان، مطالبهگری کنند و خواستار تعیین نرخ مصوب و منطقی برای صنعت لبنیات در سال 1404 شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تا زمانی که قیمت کارشناسیشده و رسمی برای محصولات لبنی اعلام نشود، این وضعیت در بازار لبنیات ادامه خواهد داشت. بنابراین لازم است وزارت جهاد کشاورزی در بخش تنظیم بازار هرچه سریعتر اقدام کارشناسی انجام داده و مصوبه لازم را صادر کند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
بانکهای مرکزی با افزایش قیمت طلای جهانی، به طور فزایندهای به دنبال تقویت ذخایر... 25 تیر 1404
مقام مسئول سازمان هواشناسی با اشاره به روند افزایشی دما در روزهای آینده گفت: علاوهبر... 24 تیر 1404
بر اساس دادههای جدید، چین در ماه جاری میلادی با افزایش قابل توجه واردات نفت خام از... 7 تیر 1404
وزیر اقتصاد از رشد 53 درصدی واردات کالاهای اساسی در هفته گذشته خبر داد و گفت: تلاش... 1 تیر 1404
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نشستی با روسای کانونهای بازنشستگان وزارت بهداشت،... 20 خرداد 1404
مدیر عامل پیشین شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: اگر روند افزایش قیمت پلکانی... 18 خرداد 1404
رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران گفت: قیمت خودروهای مونتاژی... 31 اردیبهشت 1404
مدیرعامل شرکت صنایع پلیمر گچساران، با بیان اینکه 91.4 درصد نیروهای شاغل در طرح پلیاتیلن... 30 اردیبهشت 1404
نظرات شما