دیپلمات پیشین وزارت امور خارجه گفت: اهمیت سازمان همکاری شانگهای بر مدار افزایش است.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از مهر، محسن پاک‌آیین، دیپلمات با سابقه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در برنامه «رهیافت» اظهار داشت: سازمان همکاری شانگهای به عنوان یک نهاد بین‌دولتی منطقه‌ای، روز به روز از نظر سیاسی، امنیتی و اقتصادی اهمیت بیشتری در معادلات جهانی می‌یابد.
 
وی با اشاره به ناکارآمدی شورای امنیت سازمان ملل در پایان دادن به جنگ‌ها و بحران‌های جهانی، گفت: ناتوانی ساختاری این نهاد بین‌المللی و استفاده ابزاری از حق وتو توسط قدرت‌هایی مانند آمریکا، باعث تداوم بحران‌ها شده است. در این شرایط، نقش‌آفرینی شانگهای می‌تواند برای شکل‌گیری نظمی مبتنی بر همکاری میان کشورها راهگشا باشد.
 
پاک‌آیین با تاکید بر نقش امنیت در بسترسازی همکاری‌های اقتصادی، به خطرات ناشی از افراط‌گرایی و سیاست‌های تجزیه‌طلبانه رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی به کشورهای منطقه، از جمله سوریه، بیانگر سیاست تجزیه‌طلبی این رژیم است. متأسفانه، سازمان ملل و شورای امنیت به دلیل نفوذ آمریکا در برابر این اقدامات سکوت اختیار کرده‌اند.
 
وی با اشاره به تحولات اخیر در قفقاز و برقراری نسبی صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان افزود: شانگهای باید فراتر از منطقه عمل کرده و با استقلال بیشتر، در مقابله با تهدیدهای امنیتی غرب آسیا وارد میدان شود.
 
سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان در ادامه سخنان خود تأکید کرد: سازمان همکاری شانگهای با پوشش یک‌سوم جمعیت جهان و 60 درصد از پهنه جغرافیایی اوراسیا، ظرفیت عظیمی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی دارد.
 
وی با اشاره به اینکه 60 درصد منابع طبیعی درآمدزای جهان در منطقه اوراسیا قرار دارد، گفت: بدون امنیت پایدار، هیچ سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی ممکن نیست. بنابراین، شانگهای برای تقویت نقش اقتصادی خود چاره‌ای جز تمرکز جدی بر موضوعات امنیتی درون‌منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای ندارد.
 
پاک‌آیین در پایان خاطرنشان کرد: با روند کنونی، آینده سازمان همکاری شانگهای می‌تواند بسیار روشن و تأثیرگذار در سطح مناسبات بین‌المللی باشد.

لینک کوتاه
شانگهای افراط‌گرایی همکاری‌های اقتصادی شورای امنیت سازمان ملل